Свет Србија

ВИЗ ЕР ОСТАВИО СРБЕ НА ЦЕДИЛУ У ПАРИЗУ: 100 путника, укључујући и мајке с малом децом…

Фото: јутјуб

Око сто српских путника, укључујући и мајке с малом децом, провело је ноћ на аеродрому „Бове“ без смештаја и хране, а авио-компанија им није ни јавила да је лет отказан.

Више од сто српских путника, међу којима и жене са малом децом, било је заробљено 17 сати на аеродрому „Бове“ у Паризу, а да их за то време лоу-кост компанија „Виз ер“, с којом је требало да допутују у Београд, није обавестила о разлозима кашњење лета, нити им се на било који начин обратила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лет нису ни дочекали, већ је њих 40 за Србију кренуло аутобусом који им је „Виз ер“ обезбедио тек након интервенције Амбасаде Србије у Француској. Остали путници вратили су се својој кући у Француској или се враћају у Београд летовима других авио-компанија.

Наиме, путници је требало да полете у четвртак око 21 сат за Београд, а након вишечасовног мукотрпног чекања преко медија су сазнали да им је лет отказан због невремена, јер им се на телефон „Виз ера“ нико није јављао.

– Наш авион је око осам увече требало да слети, а ми да кренемо сат времена касније. Само смо видели на семафору да је лет отказан, а нико нас ништа није обавестио, нико из „Виз ера“, нико са аеродрома. Људи су побеснели, били су очајни. Шта се дешава, сазнали смо преко интернета, где је писало да је наш авион морао да слети у Лил због велике олује. Били смо исцрпљени јер смо провели 17 сати на аеродрому, спавали смо на столицама у транзитној зони, без ствари које смо претходно чекирали. Пошто је било касно, ништа није радило – рекао је за Курир Душан, један од путника.

О агонији на аеродрому „Бове“ сведочи и други путник Дејан Лазаревић.

– Температура у Паризу је била 42 степена, а нас сто се гурало на малом простору. Дали су нам само по једну флашицу воде за све то време које смо били тамо. Веома сам разочаран у „Виз ер“, срамно су поступили, жалићу се и ићи код адвоката чим стигнем кући – каже он.

Када су напокон јуче ујутро ступили у контакт с „Виз ером“, добили су две опције – да им рефундирају цену карте коју су купили па да оду на лет друге компаније или да сачекају први слободан лет „Виз ера“ 1. августа.

– Ми смо ове летове плаћали доста раније, сада лет било које друге компаније кошта дупло или тродупло више. Неки људи су решили да чекају почетак августа, неки су плаћали више, а нас 40 је остало. Звали смо нашу амбасаду, која нам је на крају саопштила да нам је обезбеђен аутобус којим ћемо до Србије путовати још више од 20 сати – наводе путници.

МСП
Договор с авио-компанијом

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је од Амбасаде Србије у Паризу затражено да помогне српским путницима који су остали на аеродрому „Бове“, напоменувши да је реч о проблему приватне авио-компаније и да држава помаже колико може у таквим ситуацијама.
Из МСП је саопштено да се, према обавештењу амбасаде, један број наших држављана, у складу с договором са авио-компанијом, вратио у Београд летовима других авио-компанија, док ће се преостали путници вратити аутобусом који је организовао „Виз ер“.

„Виз ер“
Путници, извините

Из „Виз ера“ су саопштили да је њихов лет са париског аеродрома „Бове“ за Београд отказан 25. јула због неповољних временских услова.
– Путницима са наведеног лета пружене су све информације о опцијама које су им на располагању и понуђена је алтернатива у виду доступних летова „Виз ера“, превоз копненим путем, рефундација укупне цене карте или 120 одсто оригиналне цене карте резервисане у виду кредита код авио-компаније – наводе у компанији уз извињење оштећеним путницима за сваку непријатност.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ