Русија

300 ухапшено у масовној рацији! Полиција их упозорила да се не окупљају

Московска полиција ухапсила је данас око 300 учесника недозвољеног протеста у центру Москве, саопштио је московски главни директорат при Министарству унутрашњих послова.

„Приведено је 295 особа на недозвољеном протесту у центру престонице, због нарушавања мира“, рекао је један полицијац додајући да већина учесника протеста нису грађани Москве, преноси Тасс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчка агенција АП преноси да је дошло и до физичког сукоба између учесника протеста и полицајаца који су носили шлемове и кациге, као и да су демонстранти узвикивали „Русија ће бити слободна“.

Како се наводи, протесте је заказао опозициони лидер Алексеј Наваљни, који је због тога ухапшен у среду и осуђен на 30 дана.

Уочи протеста неколико чланова опозиције је ухапшено, укључујући Илију Јашина, Дмитрија Гудкова и Наваљновог најближег сарадника Ивана Жданова.

Наводи се да су протести заказани због одлуке изборних власти да забране појединим опозиционим кандидатима учешће на изборима за градско веће, јер наводно нису скупили довољан број потписа.

 

Извор: Ало/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ