Србија

ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ? Преко дана пакао, увече стиже све од чега дуго страхујемо! Ово су крајеви Србије које ће невреме прво погодити

Републички хидрометеоролоски завод поновио је упозорење да се на подручју Србије очекује веома топло време са максималном температуром и до 35 с, нарочито у источним и југоисточним крајевима.

После подне најпре на западу и југозападу Србије, а увече и у току ноћи ка понедељку и у осталим крајевима очекује се појава обилних пљускова са грмљавином, који ће понегде бити праћени и градом и олујним ветром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће слаб и умерен, а у планинским пределима и кошавском подручју понегде и јак јужни и југоисточни ветар, који це увече и у току ноћи бити у краткотрајном скретању на западни.

Најнижа температура од 17 до 25 с, а највиша од 30 с на западу до 35 с на истоку и југоистоку Србије.

У Београду ће бити променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло. У току дана у појединим деловима града могућа је тек пролазна киша или краткотрајни пљусак, а изразенији пљускови са грмљавином очекују се увече и у току ноћи.

Дуваће умерен, повремено појачан јужни и југоисточни ветар, који увече у зони пљуска може бити и краткотрајно олујни. У току ноћи скретање ветра на западни правац. Најнижа температура око 24 с, а највша око 32 с.

Изгледи времена у Србији за седам дана, до 4. августа:

У понедељак и уторак променљиво облачно и мање топло са локалним пљусковима, грмљавином и максималном температуром у већини места од 27 до 30 с. Од среде до петка претежно сунчано уз поновни пораст температуре, само је понегде у планинским пределима могућ поподневни локални пљусак.

За дане викенда пролазно наоблачење с кисом, пљусковима, грмљавином и падом температуре.

 

Извор: Тањуг/ Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ