Свет

ЕКСПЛОЗИЈА, ПА ОРУЖАНИ НАПАД: јаки таласи НЕМИРА, покушан АТЕНТАТ на кандидата за потпредседника!

У центру Кабула дошло је до снажне експлозије у којој су погинуле најмање две особе, а наоружани нападачи упали су у зграду странке Зелени тренд на чијем челу је кандидат за потпредседника Авганистана Амрула Салех.

Како наводи Ројтерс, у експлозији је повређено 25 особа, а више од 40 је евакуисано са лица места. Након експлозије, непознати нападачи упали су у зграду странке, а Салех је повређен гелерима, пре него што је евакуисан. Авганистанска војска убила је једног од нападача.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад се догодио уочи наставка мировних преговора између САД и Талбана. Салех и још десетак авганистанских политичара започели су јуче кампању за председничке изборе заказане за септембар. За сада нико није преузео одговорност за напад, али Ројтерс подсећа да су Талибани и терористичка група, тзв. Исламска држава раније спроводили овакве нападе на територији Кабула.

Талибани се противе изборима и у прошлости су упозоравали грађане да не учествују у изборима које спонзоришу, како кажу, западне силе. Прошле недеље у Кабулу су се догодиле три експлозије у којима је погинуло 11 људи, а рањено је 40. За тај напад одговорност су преузели Талибани и Исламска држава.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ