Идвајамо

Исповест очевица МАСАКРА НА КОСОВУ! Српски крвник ЛИКВИДИРАО СВЕ СВЕДОКЕ, чак и АЛБАНЦЕ!

Фото: Јутјуб

Услед недостатака доказа два пута је избегао пресуду за ратне злочине пошто је око 30 сведока убијено оверавањем хицем у главу или су страдали у саобраћајним несрећама под чудним околностима.

Рамуш Харадинај успео је два пута да избегне пресуду за монструозне злочине услед недостатка доказа, тј. ликвидације сведока. Око 30 сведока и чланова њихових породица под чудним околностима страдали су саобраћајним несрећама или су брутално убијани уз накнадно оверавање хицем у главу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После њихових ликвидација, потенцијални сведоци су одустали од сведочења пред Хашким трибуналом због бојазни за живот.

Албанац К. Б. (33), избеглица с Косова, у исказу који је дао хашким истражитељима директно је оптужио Рамуша и његовог брата Даута Харадинаја за ратне злочине над Србима и „нелојалним“ сународницима.

– Били смо у шуми да насечемо дрва. Срели смо наоружане Албанце из Глођана како се повлаче ка Ратишу. Један ми је рекао да су малопре пуцали у Србе, а да је Даут Харадинај убио два полицајца. Казао је и да је све акције против Срба и издајника (Албанаца) наредио Рамуш, што је зауставило даљу расправу – причао је К. Б., кога су са супругом С. Б. одвели у штаб у Рзнићу:

– Њу су силовали, мене су тукли, онесвестио сам се. Када сам се повратио, био сам везан на металном кревету. То је била њихова справа за мучење. Више пута су кроз мене пуштали струју.

Непосредно пред саслушање пред Хашким трибуналом о страшним мучењима и силовању његове супруге по команди Харадинаја, он је под чудним околностима погинуо у саобраћајној незгоди 16. фебруара 2007.

Нови сведоци
Навео је да је гледао мучење и других заробљеника, које су сакатили, сипали со у ране, терали да једу одсечене делове тела, силовали и, на крају, убијали по наредби Харадинаја.

Међутим, Харадинај је сада по трећи пут осумњичен за ратне злочине над српским и неалбанским становништвом на КиМ пред Специјалним судом у Хагу. У истрази током последњих неколико месеци саслушано је око 20 сведока, Срба и Албанаца.

Због заштите тих сведока све је обављено у највећој тајности, а њихови искази узимани су у Београду, на северу и у унутрашњости КиМ. Засад са слободе чека евентуално подизање оптужнице. Основано се претпоставља да би могао да одговара за трговину органима у случају „жута кућа“.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ