Србија

Ево ко плаћа РУШЕЊЕ ВУЧИЋА!

Позната српска певачица и хармоникаш који су годинама малтене држали монопол на естради једни су од главних финансијера опсежне операције чији је циљ рушење (или бар слабљење) Александра Вучића.

Певачица и хармоникаш острвили су се на председника Србије и садашњу власт након што им је онемогућено да се богате мутним радњама, неплаћањем пореза и рачуна за струју и друге енергенте, све у време неких бивших режима. У томе им је од највеће помоћи био један тада утицајни политичар, који је годинама обављао високе државне функције, увек, некако „случајно“ у близини државне касе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Годинама су певачица и хармоникаш обртали милионе на естради и у ТВ бизнису, а леђа им је чувао политичар који се пре неколико година потпуно повукао с јавне сцене. Они своју блискост нису тајили, јавно су се сликали на разним догађајима и прославама, ишли једни другима на славе и посећивали се. То им је свима одговарало. Док су њих двоје градили и увећавали империју, он је вероватно имао део тог колача – објашњава извор, који је и сам једно време био део тог круга, али се, како каже, повукао кад је видео шта се све ради.

Пре доласка Вучића на власт, компанија певачице и хармоникаша била је на врхунцу по приливу новца.

– Међутим, од 2012. ситуација се променила и они нису више могли тако да маневришу, па су миц по миц улазили у дил са тајкуном који је делом у њиховој бранши и лако су се нашли, како се то већ каже. Уосталом, имају они много тога заједничког, између осталог, и прикривање трагова новца како би се умањи порез, као и крађу струје – наводи извор.

– У тој својој заједничкој фирми, која се иначе у великој мери бави шоу-бизнисом, они, између осталог, фиктивно запошљавају или ангажују на измишљеним пројектима јавне личности које се експонирају изјавама против Вучића и његових сарадника. Тиме им у ствари плаћају ово њихово деловање – каже.

Бивши обавештајац Божидар Спасић каже да је председник тренутно највише нападан изнутра, али да је заправо тај напад индукован или координиран споља, а пипци таквог деловања су без сумње и у свету естраде и ТВ бизниса.

– Једноставно, води се кампања која има за циљ слабљење Вучићеве позиције пред неке велике одлуке. У том смислу, значајну улогу играју стране обавештајне службе које делују преко неких моћника у Србији из света политике, привреде и естраде, а иако их упрошћено гледано повезују тек пословни интереси, јасно је да овде реч о широј причи, која превазилази границе наше земље. На њихову несрећу, што агресивнију кампању против Вучића воде, он је све јачи – истиче Спасић.

Веза са бившим министром

Бивши министар који је обављао и друге високе државне функције годинама је омогућавао певачици и хармоникашу да се богате. У многим од њихових послова оштећена је држава, кажу људи који су у то време, пре доласка Вучића на власт, били блиски Влади. Заједно су, како наводе извори, развили безброј различитих пословних комбинација, царујући буквално естрадном сценом и пратећим шоу-бизнис пословима. Зарада је, треба ли рећи, била баснословна.

 

Извор: Ало/ Српски телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ