Идвајамо

Због једне НАВИКЕ СРПСКИХ ТУРИСТА, Грци сада наплаћују КАЗНЕ!

У Солуну су ових дана почеле свакодневне контроле како би се уочила кршења закона о забрани пушења у угоститељским објектима, које је иначе ступило на снагу још пре неколико година, али су се власти сада заинатиле да га спроведу.

Казне за оне који крше закон су од 50 евра за госте до 600 евра за угоститељске објекте. Поновљени прекршај дуплира казну, па тако казна за угоститељске објекте достиже и до 10.000 евра, пише на српским порталима који информишу о свему што наше туристе може да занима везано за Грчку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Али, вас као туристе треба нешто друго да брине, уколико иначе имате једну лошу навику.

Новчане казне за пушење у аутомобилу у присуству детета млађег од 12 година крећу се од 1.500 евра за возача приватног аутомобила.

Казна се плаћа без обзира на то да ли пуши возач или неко од путника. Одузима се и возачка дозвола на месец дана, такође небитно да ли је прекршај направио сам возач или него друго из аутомобила. Казна за возача јавног превоза и 3.000 евра за овај прекршај.

Градоначелник Солуна је најавио брзо и потпуно искорењивање пушења у јавним, затвореним просторима па је с тим циљем ангажован велики број општинских полицајаца који детаљно и свакодневно врше контроле.

Иако је закон о забрани пушења у угоститељским објектима у Грчкој ступио на снагу пре неколико година, тек сада се креће са озбиљним проверама и кажњавањем свих оних који овај закон не поштују.

Најстроже и најчешће контроле су кренуле од Солуна.

Подсетимо, пушење је забрањено само у затвореном простору односно у кафићима, ресторанима, радњама брзе хране (не у баштама), здравственим установама, спортско-рекреативним центрима, вртићима и школама, парламенту, на факултетима и слично.

Казна за пушење у приватном аутомобилу у присуству детета о 12 година износи 1500 евра (без обзира да ли пуши возач или сапутник), а казна за возаче јавног превоза износи 3000€.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ