Русија Србија

АМЕРИКАНЦИ ПОЛУДЕЛИ ЈЕР РУСИЈА ПОМАЖЕ СРБИЈИ!

Бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи, генерал-потпуковник Фредерик Бен Хоџис, изјавио је да је испорука руских оклопних возила Србији „показатељ тежњи Русије да створи нестабилност на Балкану“.

– Више је него јасно да немају интереса да помогну Србији и њеним суседима да нађу мирно решење за изазове. Русија ће учинити све да спречи интегрисање Србије и Запада, упркос жељи милиона грађана Србије, рекао је Хоџис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Десет руских оклопних возила представљена су у понедељак у Нишу. Пролаз руске пошиљке блокирала је Румунија, али су возила до Србије стигла преко Мађарске.

– Надам се да ће Мађарска, значајан члан НАТО и Европске уније, организација заснованих на идеалима либералне демократије од којих је остварила доста користи, помоћи да се Русија приволи у испуњавању обавеза које треба да испуни сваки одговорни члан међународне заједнице, казао је Хоџис.

Он тврди и да Русија константно крши међународно право у црноморском региону.

– Мађарска може бити снажан заговорник мира уколико одбаци напоре Руске Федерације да између нас уметне клин, додао је Хоџис.

Извор: Курир/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ