Србија

НОВО УПОЗОРЕЊА РХМЗ-а: Србији и данас прети НЕВРЕМЕ, очекују нас обилне падавине, олујни ветар и град!

У западним, централним и источним крајевима Србије, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, очекују нас обилни пљускови са грмљавином, који ће понегде бити праћени градом и олујним ветром. У Београду биће и данас бити краткотрајних временских непогода.

Након сунчане и топле недеље пред нама је период хладнијег и кишовитијег времена, са температурама око 20 степени целзијуса. РХМЗ је и данас издао упозорење о великим количинама падавина које нас током дана очекује на подручју Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према најави РХМЗ јутрос од 8.40, на подручју Војводине, западне и југозападне Србије у наредна два сата очекује се местимично киша и пљускови, који ће на подручју Моравичког округа бити праћени грмљавином.

Падавинска зона ће се постепено премештати ка Београду и централним крајевима Србије уз истовремени прекид падавина на северозападу земље – стоји у најави РХМЗ.

Како је најавио метеоролог Марко Чубрило, хладан талас стигао је јуче поподне са северозапада Европе, а као и увек, судар хладног и топлох ваздуха изазива бурну реакцију атмосфере.

У суботу ће преовладавати умерено до знатно облачно и осетно свежије време, повремено уз кишу и пљускове, посебно на истоку и североистоку региона где би и даље било навеће опасности од појаве непогоде – рекао је пре два дана за „Блиц“ Марко Чубрило.

Чубрило наглашава да и поред чињенице да се не очекују снажне олује, грађани морају да буду на опрезу.

– У суботу увече доћи ће смиривања атмосфере и разведравања. Не очекују се никакве апокалиптичне непогоде, али јаких олуја може бити те треба предузети све мере опреза у колико се борави на отвореном као и у колико вас невереме захвати за време вожње – рекао је Чубрило.

Према изгледима времена за наредних пет дана, од понедељка се на подручју Србије очекују температуре са више од 30 степени и топло време.

Већи део Србије јуче је захватило јако невреме. У Крушевцу је било невреме, праћено кишом и снажним ветром, за 40 минута пало је 50 литара кише по метру квадратном, а ветар је дувао брзином од 115 километара на час. у Нишу је олујни ветар чупао дрвеће и кидао каблове. Тако је једно велико дрво пало на кућу у селу доње Међурово, оштетило кров и искидало струјне каблове, али на срећу није било повређених. Мушкарац и жена повређени су у Сурдулици када је гром ударио у дрво, па је оно пало на њих!

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ