Русија Свет

Русија прва на удару! Човечанству нема спаса! Американци почињу да праве ЗАБРАЊЕНО оружје!

Сједињене Америчке Државе приступају изради ненуклеарних ракета копненог базирања које су биле забрањене Споразумом о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, саопштио је Пентагон.

Првобитни напори Министарства били су усредсређени на мобилне крстарец́е и балистичке ракетне системе копненог базирања

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране САД ће наставити да у пуној мери реализује програме израде конвенционалних ракета копненог базирања

То ће бити разуман одговор на дејства Русије и у оквиру ширег избора конвенционалних варијанти напада уједињених снага

– Министарство одбране је приступило научно-истраживачким и експериментално-конструкторским радовима 2017. године, због тога што Русија не поштује услове Споразума. Првобитни напори Министарства у области научних истраживања и производње били су усредсређени на мобилне крстареће и балистичке ракетне системе копненог базирања с конвенционалним пуњењем. Пошто су САД скрупулозно испуњавале своје обавезе из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, ти програми су у раним фазама – саопштио је портпарол Пентагона Џонатан Хофман.

Према његовим речима, због обустављања Споразума, Министарство одбране САД ће наставити да у пуној мери реализује програме израде конвенционалних ракета копненог базирања као „разуман одговор на дејства Русије и у оквиру ширег избора конвенционалних варијанти напада уједињених снага“.

Другог августа обустављено је дејство Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета. Почетком ове године Вашингтон је саопштио да иступа из тог Споразума, оптуживши Русију да га нарушава. Москва је одбацила све оптужбе, а почетком јула председник Русије Владимир Путин потписао је Закон о обустављању Споразума.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ