Свет Србија

„ОЛУЈУ, то највеће етничко чишћење су ИСПЛАНИРАЛИ АМЕРИКАНЦИ!“

Пораз нацизма није означио крај етничког чишћења у Европи
Чувени британски аналитичар грчког порекла, аутор политичких емисија, ТВ коментатор и добар познавалац дешавања у Русији и бившем Совјетском савезу, бившој Југославији, Сирији, Маркус Пападопулос написао је на Твитеру да је „Олуја“ доказ да пораз нацизма није означио крај етничког чишћења у Европи.

– Данас се сећам највећег чина етничког чишћења у југословенским грађанским ратовима: Операција „Олуја“, хрватска офанзива коју су испланирале САД и која је протерала око 300.000 Срба из Хрватске. Пораз нацизма није означио крај етничког чишћења у Европи – написао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви Срби данас облежавају један од најболнијих и најтужнијих дана у нашој историји, годишњицу злочиначке оружане акције „Олуја“. На данашњи дан пре 24 године хрватски бојовници су почели напад чија су мета готово искључиво били цивили, а који је резултирао протеривањем 280.000 Срба из Лике, Баније, Кордуна и са севера Далмације.

Централна свечаност обележавања годишњице страдања и прогона Срба у акцији „Олуја“ биће одржана вечерас у 19 часова на платоу испред манастира Крушедол на Фрушкој гори.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ