Србија

НА КОСОВУ ВЛАДАЈУ КРИМИНАЛ, КОРУПЦИЈА И ОСВЕТА! Фински адвокат РАСКРИНКАО ЛАЖНУ ДРЖАВУ!

Фински адвокат Симо Пиетилаинен, који је радио у мисији ЕУЛЕКС на Косову, изјавио је да у косовским судовима постоји висок степен корупције.

Пиетилаинен је то рекао за један фински лист, истичући да поред злочина и мржње, на Косову постоје и случајеви крвне освете, преноси портал Косово онлине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оптужени често измичу правди подмићивањем или их од одговорности ослобађају њихови људи у судовима – рекао је он и додао да грађани на Косову не верују правном систему и другим институцијама.

Како је рекао, „бескрајне контрадикције“ између Београд и Приштине, висока незапосленост и недостатак инвестиција су извор фрустрације и недостатка визије.

– Људи имају бескрајну жељу да побегну у иностранство – рекао је Пиетилаинен, који је током прве три године на Косову решавао приватизационе спорове са Врховним судом, као и да је прошле године радио као експерт за управљање кризама у Приштини.

Говорећи о крвној освети, фински адвокат је истакао да „спирала освете траје 80 година“, и да „убиства из части и крвне освете нису исламска веровања, већ древна уобичајена пракса“.

Према његовим речима, мисија ЕУЛЕКС није могла да интегрише у косовски систем оно што је „најбоља европска пракса“, али је била у стању да утиче на спровођење правде у тешким случајевима ратних злочина.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ