Регион

РАТ ИЗМЕЂУ ХРВАТСКЕ И БОСНЕ! Бакир напао председницу: КОБИЛО УСТАШКА! А Колинда одговара: Какав је то нонсенс?

И даље траје бура због интервјуа који је председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић дала израелским медијима и у којем је изјавила да је „БиХ нестабилна земља и под контролом милитантнога ислама“. Тако је Бакир Хаџиомеровић, босански новинар, бивши уредник Федералне телевизије и однедавно политичар, оштро реаговао на друштвеним мрежама.

„Да не околишамо, јебем ти матер, кобило усташка“, написао је Бакир који се нешто касније извинио:

Loading...

„Глухо је доба… Углавном, знам, претјерао сам! Вулгарни рјечник био је потпуно непримјерен. Извињавам се, искрено! Ипак, било би лијепо да КГК убудуће покаже више поштовања према БиХ, а могла је, вала, у Израелу прозборити коју реченицу и о злочиначким тековинама НДХ. Толико“, твитовао је након тога Хаџиомеровић.

С друге стране, Колинда је навела да спорна „изјава о БиХ није њена“, али и да у последње време „види како БиХ покреће низ агресивних корака према Хрватској“.

А, упитана да коментарише оштре реакције из БиХ, Колинда каже:

– То су коментари на коментаре једне новинарке. Понављам то нисам рекла. Жестоке реакције које успоређују Хрватску с фашизмом у потпуности одбацујем, то је тотални нонсенс – навела је председница Хрватске и нагласила да није давала интервјуе током посете Израелу.

 

Извор: Ало

Loading...
loading...
loading...