Србија

Срби су свирепо убијени, па бачени у језеро! Харадинај је то учинио: Језиво признање терористе ОВК!

Протеклих седмица главна тема у српској јавности били су нови докази против Рамуша Харадинаја, а тим поводом Дрецун је открио које то нове доказе има српска страна о гнусним злоделима које је починио бивши премијер Косова.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију, Милован Дрецун, у јутарњем програму телевизије Хепи први пут је прочитао изјаву припадника ОВК-а о почињеним злочинима на КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, протеклих седмица главна тема у српској јавности били су нови докази против Рамуша Харадинаја. Тим поводом Дрецун је током гостовања открио које то нове доказе има српска страна о гнусним злоделима које је починио бивши премијер Косова.

– Постојала је бојазан да ће Харадинај овог пута избећи, да се нађе на оптужници зато што му је два пута суђено пред Хашким трибуналом, ту је онда било потребно пронаћи нове доказе за које му се није судило. Ми, као радна група, смо добар део материјала нашли у архивама Хашког трибунала, имали су све, а уопште се нису потрудили да третирају злочине над Србима, уопште их злочини над Србима нису занимали. Тимови Хашког трибунала између 1999 и 2000 ексумирали су укупно 4019 посмртних остатака, од којих је само 50 одсто идентификовано, а од идентификованих само једна особа српске националности. Неидентификована тела су поново закопавана на локацијама која су до данас делимично непознате, након завршених активности Хашког трибуналала утврђено је да постоји најмање 1150 тела са 80 локација којима се губи сваки траг. Зашто им се губи сваки траг? – упитао је Дрецун.

Дрецун је објаснио како функционише радна група за прикупљање доказа о злочинима на Косову и Метохији, и додао да је основни циљ групе да докаже Харадинајеву командну одговорност.

– Оно што смо ми урадили као радна група подразумева да ми треба да пронађемо што више доказа да би се доказала командна одговорност Рамуша Хардинаја. Наиме, он је био командант оперативне зоне Дукађин у којој је почињено највише злочина и на располагању је имао три специјалне јединице, а то је: војна полиција, специјална јединица „Црни орлови“ и специјална јединица „Муџахедини“. Те специјалне јединице су били тимови за ликвидацију, они су имали посебне групе за отмице, за испитивање, за тортуру, за ликвидације. „Црни орлови“ која је била под директном командом Харадинаја је масовно малтретирала и мучила људе по илегалним затворима. Само у Ђаковици смо идентификовали у ауто-школи „Старт“, у фабрици дувана „Вирџинија“, хотел „Паштрик“… Постојало је скоро 160 илегалних затвора у којима су били и Срби и Албанци и Роми, и тамо су се дешавала страшна мучења. –

На крају гостовања прочитао је изјаву припадника ОВК која до сада није била позната јавности:

– У вези са отетим грађанима који су држани у затвору Глођане, познато ми је да је већина њих убијена на свиреп начин од стране Тогера и Даута Харадинаја, а њихова беживотна тела бацана су у канал језера Радоњић – прочитао је он.

Извор: Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ