Идвајамо Србија

Вучић послао поруку Колинди и Пленковићу: Док се радујете нашим сузама имам нешто ДА ВАМ ПОРУЧИМ!

Данас су Срби, ма где да живе, апсолутно уједињени и знају шта им је чинити у будућности, поручио је из Крушедола председник Србије Александар Вучић, на обележавању 24 године од акције „Олуја“, и истакао да је посебно поносан, јер су сви Срби на данашни дан, ма где да су на планети, уједињени.

Поносан сам на то да поздравите све политичке представнике из Црне горе, за разлику од званичне Црне Горе која иде на прославу у Книн – започео је председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Четврти август је тежак за све нас, за сваког Србина ма где да живи. Данас смо уједињени, ма где да живе и знају шта им је чинити и у будућности и ја сам зато захвалан и председнику Додику јер смо пре непуних 6 година покренули другачију будућност и српског народа, и Србије и Српске. До тада смо се стидели својих погинулих, о њима смо тихо и шапатом говорили. Када нам убијају и протерују стотине хиљаде људи ми нисмо смели ништа да кажемо, да неког не бисмо наљутили… Сви су гледали само како да окриве Србе. И вечерас неки славе уз песме уз које пристоји људи не могу да стоје. Вечерас видите поносан народ, који зна да одбрани свој род, да се крсти у истој цркви – рекао је председник Вучић.

Наша је обавеза да говоримо у име оних који су страдали, да то што се њима збивало никада не буде заборављено. Данас док други славе уз песме да ће нас стићи њихова рука где год да живимо, моја порука њима је да су Срби отишли, али их питам: Да ли је Хрватска данас срећнија и успешнија? Док се радујете нашим сузама, поручујем вам да Србија није нестала, да сваки Србин воли своју земљу и њоме се дичи. Немојте да мислите да не умемо да одговоримо горе и јаче, умемо. Сит сам приче како не треба да се бавимо овим и како треба да бринемо о свему другом, а најмање о српском народу – рекао је Вучић.

Председник Србије нагласио је да Срби немају чега да се стиде и да морају да буду уједињени.

– Ми поштујемо све жртве, али нећете нам затворити уста. Причаћемо и о нашим жртвама јер сузе наше деце нису ништа мање вредне него ваше. Никада никоме нећемо дозволити да ниподаштава наше жртве, Србија је чврста и много јача него раније – нагласио је председник.

Централна манифестација поводом обележавања годишњице хрватске акције „Олуја“ 1995. године, у којој је убијено или нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 250.000, почела је вечерас молебаном који служи патријарх српски Иринеј испред манастира Крушедол.

Обележавању под слоганом „Олуја је погром“ присуствују председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник хрватског СДС С Милорад Пуповац, мминистри у Влади Србије, представници Српске листе са КиМ, Срби избегли током акције „Олуја“ и велики број грађана.

Ово је пети пут да Србија и РС заједно обележавају годишњицу тог злочина.

Председник је раније позвао све Србе, посебно Крајишнике, да дођу код манастира Крушедол на обележавање годишњице „Олује“, за коју је рекао да је највеће етничко чишћење после Другог светског рата.

У акцији, која је трајала четири дана, према подацима Документационо-информационог центра Веритас, погинуо је или нестао 1.861 Србин, а са територије тадашње Републике Српске Крајине коју је заузела хрватска војска, избегло је више од 200.000 Срба.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ