Србија

Лекари нам говорили да је све то нормално, а онда је Тамара умрла од сепсе! Остао сам и без ње и без сина!

Тврдње – Доктори крушевачке болнице су нас уверавали да није ништа и да се код трудница често јавља напад бубрега, сигуран сам да бисмо избегли катастрофу да су реаговали на време, прича за Курир Лазар Милић

Лекари у крушевачкој болници су нас уверавали да је то што се дешава Тамари сасвим нормално код трудница, говорили су како има напад бубрега, сумњали су да је кренуо камен, а она је умирала од сепсе! Сигуран сам да бисмо избегли катастрофу да су доктори у Крушевцу реаговали на време и да су нам рекли да не знају шта је с њом… Изгубили смо младу и здраву жену и лепог дечака…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим речима почиње за Курир своју исповест Лазар Милић, супруг Тамаре Милић, која је 1. августа у седмом месецу трудноће преминула од сепсе у КЦ Ниш. Тамара је претходно четири дана била смештена на гинекологији крушевачке болнице, након чега је у животној опасности и стању већ развијене сепсе пребачена у Ниш.

Тамарин супруг Лазар каже да она није имала никаквих проблема у трудноћи, радовали су се, чекали дечака, а онда се догодила трагедија.
– У крушевачку болницу је примљена 20. јула, имала је болове у пределу левог бубрега. Уверавали су нас да то није ништа и да се код трудница често јавља напад бубрега. Одмах тог дана почела је и да повраћа, имала је температуру и тамо су је држали четири дана без икаквог јасног одговора. Сумњали су да је у питању запаљење бубрега, па су мислили да је кренуо и камен. Тамо је нису гледали и пазили, ишао сам сам да је пресвлачим и купам. Помагале су јој друге труднице, чак и кад су тражиле помоћ од сестара, оне су викале на њих и говориле „није теби ништа, немој да се пренемажеш“ – прича нам Лазар.

Он додаје да је четвртог дана инсистирао да је пошаљу за Београд, али је Тамара била у толико лошем стању да не би преживела пут до Београда, па су је транспортовали у Ниш.
– У КЦ Ниш су нам рекли да је животно угрожена и да је неизвесно шта ће бити, они сумњају да је из левог бубрега дошло до уласка бактерија у крв, што је изазвало сепсу. Још увек је мистерија одакле њој бактерија у крви и одакле је кренуло. Као узрок смрти наводи се отказивање плућа, али чекамо налазе обдукције. За лекаре у Нишу не могу да кажем ништа лоше, они су дали све од себе и трудили су се максимално, али на крају није било помоћи – једва говори Лазар.

Он тврди да су анализе у крушевачкој болници касно урађене, као и да је сигуран да би се трагедија избегла да се раније реаговало.
– У једном моменту у нишкој болници Тамарино стање је кренуло набоље, али оно је, нажалост, драстично деградирало и на крају смо изгубили и дете и њу. Изгубили смо најмилије, венчали смо се 6. јуна, ни два месеца нисмо у браку… Ово је велика трагедија за целу породицу, волео бих да се ово више никоме не деси – закључује Лазар.
На питања која смо крушевачкој болници упутили у суботу још увек нисмо добили одговор, а раније је из Министарства здравља речено да је обавештена инспекција

Остаће некажњени

ТРЕБА СПРЕЧИТИ ОВАКВЕ ТРАГЕДИЈЕ

Лазар додаје да сумња да ће било ко од лекара у крушевачкој болници бити смењен, као и да ће он живети с тим болом до краја живота, док ће неки остати некажњени.
– Чекамо анализе обдукције, након тога ћу се консултовати с неким правним тимом о евентуалној тужби, али немам утеху у томе. Желео бих да се скрене пажња на проблем у крушевачкој болници и да се оваква трагедија не понови никоме. Не желим да Тамарина смрт буде узалудна, већ да спречимо будуће трагедије – истиче он.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ