Идвајамо

Када оболели од канцера престану да једу пилетину, црвено месо и рибу ДОГОДИЋЕ СЕ ОВО …

Pixabay.com

Једна од најсмртоноснијих болести модерног времена је рак. Како још не постоји лек за ту опаку болест, пацијенти који се са њом суочавају на различите начине покушавају да се излече.

Веганска исхрана може да заустави исхрану тумора протеинима, али научници упозоравају да превенција канцера није тако једноставна као што је сама промена начина исхране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Престанак уношења аминокиселине метионина, који се налази у пилетини, црвеном месу и риби, у експерименталним условима, смањио је раст тумора код мишева. То је учинило радијацију и хемотерапију успешнијима. Када су здрави одрасли људи престали да једу ову храну, научници су приметили промене у метаболизму које могу да “изгладњују” и тумор. Али, научници саветују да се истраживања везана за утицај хране на превенцију рака морају разматрати врло опрезно.

Рак не изазива само један узрочник, а исто тако не лечи се једном методом. Једноставна промена у начину живота неће много тога променити када је ова опасна болест у питању.

Када су приметили позитивне резултате код мишева, одлучили су да сличном третману подвргну и људе и малој групи испитаника смањили су количине метионина које су уносили пре. Показало се да има сличан утицај на метаболизам људи. У току истраживања они су јели свеже воће и поврће и цела зрна житарица.

То баца ново светло на истраживања у овој области и потенцијално откривање методе која може да допринесе спречавању ширења болести и фаталног исхода, пише Дејли мејл.

Морамо да посветимо велику пажњу регулацији метаболизма, имуног система и других заштитних функција у организму. Како се метионин у организам уноси путем хране, јер га он сам не производи, избацивање намирница које га садрже може да доведе до повећања шанси за излечење. То би значило да оболели, али и они који желе да раде на превенцији, треба да једу воће, орашасте плодове, поврће, махунарке и житарице.

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ