Свет

Полиција лисицама везала таксисту за кола и вукла га 400 метара!

Полицајци у Дејвону у Јужној Африци везали су таксисту Миду Масију (27) за свој комби и вукли га 400 метара – само зато што је паркирао кола на погрешној страни.

Како преноси “Дејли мејл”, његово тело касније је пронађено у полицијској станици у Дејвону, где је био притвору. Према речима осталих притвореника, полиција га је тукла и у станици, наводи “Дејли сан”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На аматерским снимцима, који су данас постављени на Интернет, види се како полиција грубо хвата и носи човека у црвеној мајици, црним фармеркама и белим патикама, а све то посматра мноштво окупљених људи. Затим се види како га вуку према марици, а онда слику заклања маса људи.

Један од очевидаца изјавио је за “Дејли сан” да су полицајци прво одвезли Масијин аутомобил марке “тојота”, да би се затим вратили на лице места са полицијским комбијем. Како се наводи, један од полицајаца је треснуо врата од комбија таксисти у лице, које је остало обливено крвљу.

На снимку се види и како су Масији руке везане лисицама изнад главе и за комби. Полицајац за воланом кренуо је уназад, а Масиа је очајнички покушавао да избегне смрт испод точкова. Након тога је возач кренуо напред, а друга два полицајца су Масију неке време држали за ноге, да би га затим пустили.

Преглед после смрти потврдио је да је Масиа преминуо од последица унутрашњег крварења и да је имао и друге повреде.

Портпарол Независне полицијске истражне дирекције (ИПИД) изјавио је да је током кошкања једном полицајцу одузето ватрено оружје.

– Водник прве класе савладао је таксисту и вратио ватрено оружје свом колеги. Осумњиченог, који је пружао отпор, полицајци су стрпали у марицу и одвезли га у полицијску станицу где је ухапшен – рекао је он.

Он каже да је други полицајац нашао таксисту мртвог око 21.15 сати. Према његовим речима, ИПИД такође преиспитује оптужбе према којима је полицијско возило вукло преминулог по путу.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ