Здравље

Уместо лекова за Алцхајмера, мужу давала кокосово уље: Резултат распаметио лекаре!

Фото: Pixabay.com

Због лекова је само изгубио на тежини и пао у депресију, па је Мери зато одлучила да се окрене природном решењу.

Алцхајмерова болест је веома тешка и узрокује губитак памћења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Педијатар Мери Т. Њупорт је поделила причу о свом супругу Стиву, којем је ова болест дијагностикована у његовим педесетим годинама.

Његови паријетални и фронтални режњеви су били уништени и изгубио је краткорочно памћење. Користио је класичне лекове намењене лечењу ове болести, али му нису помагали.

Само је изгубио на тежини и пао у депресију. Његова жена је зато одлучила да се окрене природном решењу, а то је кокосово уље.

Давала је мужу две кашике овог уља два пута дневно уз храну. Након само 2 месеца, Стив је био срећнији, опуштенији и више је причао.

„Након годину дана је почео да препознаје чланове породице, које је због болести заборавио“, открила је Мери.

Осим код Алцхајмерове болести, кокосово уље помаже и лечењу епилепсије, Паркинсонове болести, мултипле склерозе и дијабетеса. Идеално је и за пржење јер није калорично.

Истраживања из 2004. године су показала да ово уље побољшава меморију, а испитано је 20 људи оболелих од Ацхајмера. Некима је дат обичан плацебо, а некима кокосово уље.

Уочено је да се број кетона повећао код особа које су узеле кокосово уље, а то повећање кетона је управо оно што утиче на решавање здравствених проблема повезаних са Алцхајмером и другим болестима.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ