Регион Србија

Ево ко помаже злочинцу ОВК Томору Морини: ИМА БРИТАНСКИ ПАСОШ!

Фото: јутјуб

Британска амбасада у Скопљу заинтересована је за судбину бившег припадника ОВК Томора Морине, јер поседује и пасош те острвске земље.

– Помажемо британско-косовском мушкарцу који је ухапшен у Северној Македонији и планирамо да контактирамо локалне власти – саопштила је Британска амбасада у Скопљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре неколико дана тзв. косовски амбасадор у Скопљу Чер Дедај рекао је да би изручење бившег члана ОВК Србији могло да наруши односе тзв. Косова и Северне Македоније, да би у среду суд у Скопљу одбацио захтев Србије за изручење Томора Морине, кога власти у Београду траже због ратних злочина почињених на тзв. Косову.

Суд је донео решење да нису испуњени услови за екстрадицију лица Т.М. Републици Србији, а предмет је упућен Врховном суду на даље одлучивање.

Бившег припадника ОВК македонска полиција ухапсила је 24. јула на граничном прелазу Блаце са тзв. Косовом по потерници Интерпола, која је издата на захтев власти Србије које Морину траже због сумње да је као припадник такозване ОВК починио злочин над цивилним становништвом на тзв. Косову пре 20 година.

Захтев Србије за екстрадицију Морине Министарство правде Северне Македоније је скопском кривичном суду доставило у понедељак 5. августа.

Извор: srbijadanas.com

.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ