Србија

Трамп се ПОТПУНО СЛОМИО, открио мрачну породичну тајну коју је крио годинама: УБИО ГА ЈЕ АЛКОХОЛ!

Фото: Јутјуб

Амерички председник Доналд Трамп је у опширном интервјуу за Тхе Wасхингтон Пост проговорио о догађају који је променио његов живот – братовој смрти. И не само то, Трамп је као ретко досад признао да је погрешио и да жали због неких потеза које је у сложеном односу с Фредом Трампом млађим повукао.

Ма дај, Фреддy, што то радиш?“, присетио се свог питања председник након што је средином 60-их година прошлог века ухватио свог старијег брата како чита књиге о авијацији надајући се да ће једног дана постати пилот тадашњег угледног авиопревозника Транс Wорлд Аирлинеса (ТWА).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Губиш време“, поручио му је Доналд.

Заједно с оцем, често је приговарао брату да би се, уместо снова о пилотирању, требао посветити породичном послу. Њихов отац погрдно је знао Фреду Јуниору приговорити да жели бити ‘шофер на небу’, уместо да води фирму Трумп Цомпанy.

Фред Јр. био је рањен. „Било је много притисака. Учинио је све што је могао како би побегао од тога“, рекао је Давид Миллер, Фредов пријатељ из студентских дана који је касније постао његов адвокат.

Нажалост, Фред Јр. је врло често као бег од притисака користио алкохол. И управо је алкохолизам разлог због којег је 1981. године преминуо у 42. години живота.

Доналд данас жали

Данас председник Трамп говори о томе како ће се борити против кризе с опијатима.

„Жалим што сам вршио притисак на њега. Водити породични посао било је нешто што никад није хтео радити. То једноставно није било за њега… Мислим да је грешка коју смо ми направили била претпоставка да ће се свима свидети. То је била највећа грешка. Вршили смо двоструки притисак на њега, отац и ја…“, признао је Доналд Трамп.

Амерички председник ретко када признаје своје грешке или изражава жаљење, али сасвим је јасно да је кратки, трагични живот његовог брата имао велик утицај на њега, обележио га је као ниједан други догађај.

Јацк О’Доннелл, бивши директор Трамповог казина, који је касније водио центар за лечење овисности у Аризони, рекао је да се председник још увек није помирио са животом и смрћу свог брата.

„Увек се осећало као да је то мрачна породична тајна и тема о којој није увек желео говорити. Обично постоји пуно стида око овисности, што је тужно. Мислим да цела Трампова породица трпи велику срамоту и нерешену трауму због Фредове смрти“, каже О’Доннелл.

Фреддy, како су га сви звали, био је прворођени син те је стога добио очево име. Његови пријатељи присећају се да је био потпуна супротност брату Доналду – тих, разигран и склон шалама. Први већи ударац доживео је 1956. године када није уписао пословну школу Wхартон у склопу Универзитета у Пеннсyлванији, након чега је отишао на Универзитет Леигх, оставивши за собом свог тада 10-годишњег брата Доналда.

Желео је да лети…

Ускоро је постао један од најтраженијих студената тамо, бројна студентска братства врбовала су га како би им се придружио.

„Сваке године је на колеџ долазио с новом Цорветтеом. Уживао је у животу. Био је потпуна супротност свом брату“, рекао је његов ‘брат’ из студентских дана Ира Јаy Кирсцхнер.

Фред је након дипломе упознао стјуардесу Линду Лее Цлапп коју је и оженио 1962. године. Живели су у Неw Yорку, а Фред је цело време био под притиском да се укључи у породични посао с некретнинама. Али, он је желео да лети.

Пријавио се за пилотску обуку у ТWА-у и испунио ригорозне услове како би постао пилот у тада врло успешној авио фирми.

Према неким тврдњама, Фред Јр. је отпуштен након године дана пробног рока и то због проблема с алкохолом.

„Тај га је порок зауставио у намери да постане пилот, а фирма си није могла допустити да алкохоличар управља њиховим авионима“, рекао је Боб Кавула, потпредседник удруге бивших пилота ТWА-а.

Одбијао лечење, напустила га и супруга

Фреддyјева пријатељица Аннамариа Форциер мишљења је да је Фреддy напустио ТWА због енормног притиска породице да се укључи у посао.

„Било је много тензија, не само с оцем, већ и с Доналдом. Они једноставно нису желели да буде пилот“, објашњава Форциер.

Трамп данас каже да је пропадање његовог брата било поучно, посебно његово одбијање да се суочи с њиховим оцем.

Иако је Фред Јр. покушао покренути властити посао, његов улазак у подузетничке воде је пропао па се 1966. прикључио породичној компанији где је постао потпредседник. Но, главну реч у твртки ипак је имао Доналд којега је Фред Трамп старији фаворизирао. Неколико година касније, како је Фредов проблем с алкохолом постајао све већи, више није представљан као важан члан компаније и све је више падао у сену млађег брата.

Да ствар буде гора, Фред Јр. одбијао све предлоге који су укључивали лечење од овисности, а убрзо га је напустила и супруга Линда. Обављао је неке скромне послове у подузећу док му се здравље погоршавало, а у међувремену је његов млађи брат постао својеврсна звезда забављајући се у Студију 54 и пунећи ступце таблоида заједно с првом супругом Иваном.

Фред Јр. је с временом постао толико мршав и болестан да је хоспитализиран, а Доналд Трамп описао је и једну од посета свом брату у болници.

„Питао сам га шта га је то толико привукло у алкохолу. Је ли то укус? Није знао шта би рекао, он је пиће једноставно волео“, каже председник.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ