Свет

Полиција пронашла девет обешених тела на НАДВОЖЊАКУ, поред је била ПОРУКА, убрзо пронађено још 10

Фото: Pixabay.com

Мексичка полиција пронашла је у западној провинцији Мичокан девет обешених тела на једном надвожњаку и још 10 измасакрираних тела бачених на оближњи пут, саопштили су судски извори.

Тужилаштво државе Мичокан је саопштило да је поред обешених тела у граду Уруапан био окачен и транспарент на којем један нарко клан прети другом, као и да је на оближњем путу пронађено седам тела претходно исечених а затим бачених, као и још три тела мало даље на истом путу, пренео је синоћ АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу обешеним телима су била и тела две полуобнажене жене, док је и међу измасакрираним телима на путу било тело једне жене, рекао је државни тужилац Мичокана Адријан Лопез.

Обешени људи су претходно убијени из ватреног оружја, неки од њих обешени су с везаним рукама, а други са спуштеним панталонама.

Како наводи АП, иако плакат окачен поред жртава није био сасвим читљив, могли су се назрети иницијали озлоглашеног нарко картела „Халиско“ који прети ривалском гангу „Виагра“.

„Буди патриота, убиј „Виагру“, могло се прочитати на делу плаката.

„Оваква врста јавног, театралног насиља, где поента није да само убијеш, већ и да се хвалиш због убиства, има за циља да осрамоти ривале и да пошаље поруку властима. Оваква цинична некажњивост је у порасту у Мичокану“, рекао је за АП мексички стручњак за безбедност Алехандро Хопе.

У првој половини 2019. у Мексику је забележен рекордан број убистава – 17.608, што је за 5,3 одсто више него 2018.

У земљи са око 125 милиона становника деси се и по 100 убистава дневно, наводи Асошијејтед прес.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ