Србија

Завршен други састанак власти и опозиције о изборним условима!

Други округли сто представника власти и опозиције о изборним условима на Факултету политичких наука завршен је око подне, а председник Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић најавио је да ће следећи, о медијима, бити одржан за десетак дана.

Данашња, друга рунда разговора, почела је око девет сати. Вођена је по „четам хаус“ правилу, без присуства медија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Састанку, за разлику од првог, није присуствовао Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде.

Милан Антонијевић из Фондације за отворено друштво је оценио да је данашњи састанак био конструктивнији и конкретнији од претходног.

Арис Мовсесијан из Нове странке рекао је да постоје ствари о којима постоји сагласност, али да не може да каже о чему је реч, јер по „четам хаус“ правилу не може да цитира друге учеснике.

Владимир Ђурић из Странке модерне Србије констатовао је да систем финансирања кампања фаворизује велике странке, у односу на мање, и да нису једнаки услови за све у изборној трци.

Небојша Зеленовић, као председавајући Савеза за Србију, у изјави за новинаре после састанка је рекао да је за разговор о осталим темама преостало мало времена, у питању су недеље, те поновио да СзС нече учествовати на изборима ако не буду фер услови.

Он је казао да остају три захтева: смена свих чланова РЕМ-а и избор нових, високо стручних чланова; политички консензус о новим члановима РИК-а; смене директора и чланова Агенције за борбу против корупције и постављање нових, стручних људи, који ће професионално да раде свој посао.

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ