Регион

Нашли нови начин да варају купце, један грађанин тражи објашњење: Свима нам ово раде!

Туристичка сезона у Хрватској знатно је слабија него прошле године, најновији су подаци хрватске туристичке заједнице. Према подацима из система „е-визитор”, у Хрватску је у јулу дошло 4,24 милиона страних туриста, односно готово 58.000 мање него у истом месецу године.

Мање је и ноћења страних туриста – за око 600.000. Прошле године забележено је 27,57 милиона ноћења у јулу, а ове године 26,96 милиона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватски туристички радници оцењују да иако разлика у броју туриста није претерано велика, мањак је ипак забрињавајући.

Највећи пад у броју туриста доживеле су традиционалне дестинације на Јадрану, где је од свих обалних жупанија само Дубровацко-неретванска забележила повећање броја туриста,3,6 посто.

Пад би на Јадрану био и већи да није домаћих туриста који су се у јулу одлучили за годишње одморе, па све жупаније уз Јадран бележе повећање броја домаћих гостију.

За разлику од Јадрана, континентална Хрватска, с далеко мањим капацитетима, бележи повећање броја гостију, преноси Тањуг, а разлог за овакав тренд могле би бити и цене хране на хрватском приморју.

Разлика у цени у сезони и уз море разлог је због ког се познати ланац супермаркета „Конзум“ све чешће сусреће с критикама, а на један такав апсурд на њиховом Фејсбук профилу упозорио је огорчени грађанин.

– Конзум Лопар (у близини Рајске плаже) вода Года 6Л кошта 12,99 куна (207 динара). Маxи Конзум Лопар (850 метара удаљен од горе наведеног Конзума) вода Года 6Л кошта 9,99 куна (159 динара) може ли ми неко објаснити о чему се ради”, упитао је један грађанин.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ