Србија

БИВШИ НАТО ОФИЦИР ОТКРИВА ТАЈНЕ О УБИЦИ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Радио је за ЦИА, Мекалистер хтео да га ухапси!

Борићу се да Норвешка повуче признање такозваног Косова, каже Норвежанин Кристијан Каш, бивши официр Кфора.

– Мој циљ је да се борим да Норвешка повуче признање такозваног Косова. Већ сам са многима разговарао о томе, а као члан партије Демократија, пре две године сам покушао да уђем у Парламент. Да се то десило, предложио бих Влади да повуче признање – каже Каш, који је био официр за односе с јавношћу Кфора и сведок терористичког напада на аутобус „Ниш експреса“, када је 2001. убијено 12 Срба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он наводи да осећа одговорност због бомбардовања Србије, али и због тога што Кфор није заштитио мањине на КиМ за време и после конфликта.

– Надам се да због тога могу да тужим тадашњег председника владе Бондевика, који себе назива верником, а заправо је ратнохушкач. Под велом хуманитарне интервенције спровео је агресију на Србију. Верујем да је могуће тужити све земље које су учествовале у НАТО агресији – каже Каш.

Он је навео и да су постојали докази да је Фљорим Ејупи дигао у ваздух аутобус „Ниш експреса“, али да су ти докази уништени.

– Главни истражитељ Џо Мекалистер је био много бесан на Кфор јер је асфалтирана рупа на асфалту која је настала услед експлозије. Изговор је био да мора да буде нормализован саобраћај. Мекалистер је хтео да ухапси Ејупиа, али он је заправо радио за ЦИА – додаје бивши официр Кфора.

На питање листа како је Ејупи успео да побегне из америчке базе „Бодстил“, где је био затворен, Каш је одговорио:

-Да сте икада били тамо знали бисте да је то немогуће. Једноставно, Ејупи је радио за ЦИА и пуштен је.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ