Спорт

Ђоковић преко ноћи изгубио прво место у АТП трци, Надал га свргнуо са челне позиције!

Рафаел Надал је без борбе прошао у финале Роџерс купа, што је омогућило Шпанцу да добије нове бодове и да престигне Новака Ђоковића у АТП трци.

Освајач Ролан Гароса је заостајао 500 бодова за Новаком, а овог јутра је прошао у финале Мастерса у Монтреалу, и какав год да буде исход тог меча, сигурно ће преузети водећу позицију у тој трци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За љубитеље тениса који не знају шта је АТП трка, најлакше је кренути од АТП листе. У АТП листи бодови се добијају и одузимају у односу на учинак играча у претходних 365 дана, за разлику од АТП трке која рачуна бодове освојене од почетка године (1. јануар) до краја текуће календарске године.

Асоцијација тениских професионалаца је АТП трку је направила да би се на крају сезоне прогласио „Најбољи тенисер у години на измаку“, што значи да ко год добије ту награду да је имао највише бодова у тој години.

У овој трци до синоћ је водио Ђоковић са 6.725 бодова, а пратио га је Рафаел Надал са 6.225 бодова освојених ове године.

Ако одбрани титулу у недељу 22:00 часова, освојиће 35. Мастерс трофеј и за то ће добити 1000 АТП бодова, у случају пораза та цифра ће бити смањена на 600, свакако доста да се претекне најбољи тенисер света!

Што се тиче АТП листе, Новак Ђоковић је суверни владар, пред почетка Мастерса у Синсинатију има чак 12.415 освојених бодова, прати га надал са 7.945 и Федерер са 7.460. Истина. Ђоковић брани доста поена на турнеји у Америци, али би свакако требало да одржи прво место и у случају да не освоји УС Опен!

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ