Србија

Вучић саопштио: Наша земља усваја РУСКИ МОДЕЛ!

Председник Александар Вучић представио је данас структуру инвестиционог плана за наредни период, за који ће, каже, бити издвојено 10, а можда чак и 12 милијарди евра, које ће бити уложене у комуналну, саобраћајну, енергетску, дигиталну инфраструктуру, као и за подстицање наталитета, изградњу станова за младе, али и туризам.

„Решили смо да потпуно променимо лице Србије, захваљујући реформи јавних финансија и свим мерама од 2014. године“, рекао је Вучић на прес конференцији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истакао је да је од кључног значаја изградња канализационе мреже са пречистачима отпадних вода у целој Србији.

„За комплетну канализациону мрежу и водовод, без Београда, издвојићемо 3 милијарде евра, а то значи да свако село, град у Србији за цетири или пет година имају канализацију и чисту пијаћу воду“, рекао је Вучић.

„То је потпуно ново лице Србије, нова Србија“, рекао је председник.

Од тога ће највише бити издвојено за Нови Сад – 127 милиона, затим за Крагјевац, Ниш…

„Мораће и Панчево, Суботица, Ваљево, Смедерево, Чачак, Врање, Пожаревац… сви ће имати комплетну канализациону и водоводну мрежу“, рекао је Вучић.

Данас се, каже, види да су и Београд, Нови Сад, Ниш велика градилишта, али је поручио да то мора да буде случај и са свим градовима и насељима у Србији.

„Градимо путеве и пруге више него икада у Титово време. Имамо новац, раст је све виши и биће виши и сматрамо да са лакоћом можемо да обезбедимо 10, а можда будемо у стању да обезбедимо и 12 милијарди евра“, рекао је Вучић.

Подвукао је да у тај план не спада Моравски коридор, као и пут Рума – Шабац, нити друге ствари, за које је већ обезбеђено финансирање.

 

Извор: Ало/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ