Свет

КИША МЕТАКА ПАДАЛА ПО ЉУДИМА! Уништене куће и аутомобили, људи бежали у паници

Један од становника рекао је да је све личило на олују челика и метала и да је због тога побегао у кућу.

Метални делови Боинга 787 норвешке компаније Norwegian, који су се убрзо након полетања одломили са авиона, падали су попут „кише метака“ на околно стамбено насеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На грађане који живе у насељу недалеко од римског аеродрома Леонардо да Винчи Фјумићино у суботу су падали мањи метални делови авиона величине 20 сантиметара, преноси британски Индипендент.

Један од становника рекао је да је све личило на олују челика и метала и да је због тога побегао у кућу. На подручју Исола Сакра, које се налази јужно од града и аеродрома, оштећено је десетак аутомобила и кућа, а једна особа пријавила је лакше опекотине.

Покренута је званична истрага како би се утврдило шта је изазвало овај инцидент, а за сада је познато да је пилот одустао од планираног пута за Лос Анђелес и да се авионом вратио на римски аеродром.

Претпоставља се да су делови пали са левог мотора авиона, али још није познато о каквом се квару радило и да ли је 298 путника у авиону било у опасности.

Портпаролка компаније Norwegian изјавила је да постоје „назнаке техничког квара“ и додала да је авион слетео на безбедно.

Градоначелниок Фјумићина Естерино Монтинонаписао је на свом Фејсбуку да се инцидент догодио у 16.40 по локалном времену у суботу јер се авион покварио, као и да су током квара метални делови великом брзином падали на земљу.

– Приликом пада ти делови су погодили паркиране аутомобиле, баште и друге објекте и оштетили их – рекао је Монтино и додао да су на лице места одмах дошли полицајци, ватрогасци, представници цивилне заштите.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ