Регион Србија

Кренуо ПРОГОН! Ништа српско неће уопште ДА ВИДЕ НИТИ ЧУЈУ на својој територији!

Странка чији је назив Црногорска, а води је Владимир Павићевић, који се из Београда преселио у Црну Гору, објавила је да више неће бити део владајуће коалиције у Будви јер ће се у том месту ускоро зачути звук српске трубе!

Манифестација Гуча у Будви, која ће на популарној плажи Јаз бити одржана 24. и 25. августа, посвађала је локалну власт тако што је Црногорска (без иједног аргумента) оптужила партнере из просрпски оријентисаног Демократског фронта да отворено промовишу српство у Црној Гори и заговарају великосрпске идеје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Функционер Црногорске Драган Иванчевић обрушио се на председника општине Марка Царевића.

– У Будви се дешавају манифестације као што је сабор трубача из Гуче, преко којих овде треба да дођу иконографија и забава које треба да нам промовишу нестанак црногорске државе 1918. и слично – рекао је Иванчевић.

Његов партијски колега, иначе одборник у будванској скупштини Перо Дулетић, још је бурније реаговао:

– Није нам јасно које су праве намере организатора овакве манифестације и које циљеве жели постићи, али је сигурно да сабору трубача није место у Будви. Гуча у Будви сваком разумном грађанину делује као популизам, коме није место у нашем граду и Црногорска је против тога

У Гучи је синоћ завршен 59. Сабор трубача, а за прву трубу је после финалне вечери у суботу проглашен Елвис Бајрамовић из Бојника.

Златну трубу, коју додељује жири публике, освојио је Синиша Станковић из Загужања. Дувачки ансамбл Тимочки весељаци из Књажевца проглашен је за најбољи оркестар и додељена му је награда Од злата јабука.

С друге стране, будвански градоначелник Марко Царевић не обазире се много на ове србомрзачке поруке, па поручује да његовим суграђанима нико неће моћи да одређује шта ће да воле и поштују.

– Са жаљењем констатујем да су поједине структуре у Црној Гори увек спремне да исполитизују све што има везе са Србијом и српством. На срећу, реч је о маргиналној политичкој групацији која покушава да свој непостојећи рејтинг подиже на антисрпским ставовима. Поштујемо туђу традицију, али баштинимо и волимо своју, па нам нико неће забранити да се у Будви чује звук српске трубе. Жалосно је да уопште има Црногораца којима тај звук смета – истиче први човек Будве, који је сигуран да ће се снаге на локалу прекомпоновати и градска власт неће бити угрожена.

Председник Праве Црне Горе Марко Милачић каже да антисрпски став провејава из суптилног фашистичког приступа Црногорске, којој смета мелос својствен овом поднебљу.

– Ово је ништа друго него ехо модерног фашизма, који се продаје за грађански. Ако се та странка већ сматра грађанском опцијом, онда српска труба треба да јој буде једнако мила као и било који други инструмент. На антисрпске потезе навикли смо да долазе од Ђукановићевог ДПС, али од Црногорске, која себе представља опозицијом актуелној власти – тврди Милачић.

 

Извор: Ало/ Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ