Србија

Ове недеље промениће се СВА ГОДИШЊА ДОБА, а прво нам стиже зима!

У Србији ће до уторка бити врло топло са највишом температуром од 35 до 38 степени, упозорио је РХМЗ.

Само ће на северу у уторак бити несто пријатније са највисом дневном температуром око 32 степена, наводи се у саопштењу.

Loading...

Наоблацење са кисом, пљусковима, грмљавином и падом температуре очекује се у уторак крајем дана и у току ноци ка среди, а прво це захватити северне и западне, а у среду током дана и остале делове Србије. Локално се оцекују обилни пљускови и јак ветар у зони пљуска.

У Србији ће данас бити сунчано и веома топло. Дуваће слаб и умерен, на југу Баната повремено и јак, југоистоцни ветар. Најниза температура биће од 16 до 24, а највиса од 35 до 38 степени.

И у Београду данас сунцано и веома топло. Најниза температура бицвхе 24, а највиса 37 степени.

Према изгледима за седам дана, до 19. августа, у уторак ће бити сунчано и веома топло, осим у северним крајевима где це бити пријатније са највисом дневном температуром око 32 степена.

Крајем дана и током ноци у северним и западним крајевима, а у среду и у осталим наоблацење са кисом, пљусковима, грмљавином и падом температуре. Локално се оцекују и обилни пљускови (20 – 30 л за кратак временски период) и јак ветар у зони пљуска.

У цетвртак јос понегде на југу и истоку Србије уз променлљиву облацност краткотрајна киса или пљусак, углавном у планинским пределима, а у осталим крајевима разведравање уз највису температуру од 27 до 30 степени.

Од петка до краја периода претезно сунцано у петак са температуром која це бити без битније промене, а од суботе мало топлије са редом појавом краткотрајних пљускова и грмљавине.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...