Регион

ИТАЛИЈАНИ ОТРОВАНИ У ХРВАТСКОЈ: На броду код Хвара пронађен мртав менаџер (57), а отрован и бивши сенатор!

Мушкарац који је преминуо у Хрватској на летовању наводно од тровања храном је Еуђенио Винци, 57-годишњи менаџер. Он је са породицом био на одмору у Хрватској.

Био је ожењен Мануелом Фјасконаро с којом је имао сина. С њим је на броду био и Бруно Манкузо, бивши сенатор и актуелни градоначелник Сант’Агата ди Милитела. Он се такође отровао, али је у добром стању након што је збринут у болници. Он је рекао да су се сви осећали лоше после вечере у ресторану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама из медија, шест особа, италијанских држављана, четири старије и двоје деце, било је на вечери у ресторану на Хвару, да би касније током ноћи једна од њих преминула, а брод на којем су пловили морао је да пристане у хварску луку.

Полиција је претходно саопштила да сумња да је реч о тровању храном. Није јасно да ли је узрок тегоба нека заразна болест, али ради се о уносу токсина преко уста или дисања.

Осим Манкузија у сплитски КБЦ су примљене још две одрасле особе и двоје деце, дечак од 5 и девојчица од 14 година. Три одрасле особе које су примљене у болницу су стабилно, док су симптоми код двоје мале деце тежи и они се налазе на интензивној нези.

Дечак од непуних пет година и 14-годишња девојчица, налазе у јако тешком стању и на респиратору су, а дошло је и до отказивања више органа.

Најприје је почело са неуролошким симптомима, а онда су почели да отказују срца, плућа, јетре. Сви витални органи су тренутно отказали“, рекла је

Докторка Бранка Полић.

Више информација биће доступно сутра. Лекари су изјавили да је потребна детаљна епидемиолошка анализа хране и ресторана у последња три дана, да могло да се утврди да ли је реч о тровању храном. Рекао је и да је могуће да нису шкољке узрок тровања, с обзиром да су послужене само две порције, а оболело је шест особа. сумња се и на тровање гасом.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ