Регион

Иживљавање у Хрватској: Демолирали пекару због МРЖЊЕ ПРЕМА АЛБАНЦИМА!

Фото: јутјуб

Петорица младића који су 5. августа у Сињу демолирали једну пекару испитани су у Општинском државном тужилаштву у Сплиту те су казнено пријављени за насилничко понашање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштио ДОРХ, постоји основана сумња да су осумњичени 5. августа око 23,30 сати у Сињу заједнички и договорно дошли у пекарски обрт те због несношљивости према особама албанске националности и у циљу да застраше запослену у пекари и повреде њено достојанство без икаквог повода разбацивали храну и пиће по унутрашњости продајног простора пекаре. Сваки осумњичени наручио је по један производ и када им је запослена (1995.) дала наручену храну, основано се сумња да су је размазивали по стакленој плохи расхладне витрине, продајном пулту, хладњаку и унутрашњој страни зидова продајног простора те је на крају бацили према запосленици и полицама с изложеним артиклима.

Осумњичени су потом без допуштења особља и без намере плаћања вадили из хладњака унутар продајног простора газирана пића и јогурте те их отварали и њихов садржај проливали по унутрашњости пекаре и намештају, а амбалажу разбацали по продајном простору истовремено псујући запосленицу те изговарајући разне погрдне изразе који су се односили на власника пекарнице у смислу његове албанске националности. Сумња се и да су приликом одласка поновили како нису завршили с описаним, чиме су понизили запослену и код ње изазвали страх за властиту сигурност.

Након испитивања Опћинско државно тужилаштво у Сплиту поднело је судији истраге Жупанијског суда у Сплиту предлог за одређивање истражног затвора против осумњиченика због постојања опасности да ће боравком на слободи утицати на сведоке те тако ометати казнени поступак и због опасности од понављања казненог дела. Судац истраге Жупанијског суда у Сплиту делимично је прихватио овај предлог и против свих осумњиченика одредио истражни затвор због особитих околности које потврђују постојање опасности од понављања казненог дела, саопштио је ДОРХ.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ