Србија

СВЕТСКЕ СИЛЕ ДОНЕЛЕ ОДЛУКУ О КОСОВУ! Србија више НЕМА ИЗБОРА!

Марко Ђурић је своје обраћање започео констатацијом да ће Србија и даље своју политику према Косовоу и Метохији водити у сопственом интересу.

Марко Ђурић је своје обраћање започео констатацијом да ће Србија и даље своју политику према Косову и Метохији водити у сопственом интересу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У најновијем извештају Квинте јасна је тенденција да се направи нека врста уравниловке. Кроз кршење елементарних принципа, слобода кретања људи, робе и капитала, Приштина отворено крши међународне принципе и споразуме. Овиме Квинта изједначава њихову политику са политиком Србије о повлачењу признања Косова – рекао је Ђурић.

Ђурић је замерио то што се изједначава политика лобирања и дипломатије са политиком кршења међународних уговора и обавеза.

– Приштинске институције су те које својом агресивном политиком доводе Србију у ситуацију да мора да се брани. Наша успешна политика спречила је чланство Приштине у девет међународних организација – изјавио је Ђурић.

Поред вештачке уравниловке, друга ствар која је за Србију спорна јесте исход разговора који се назире из саопштења.

– Ако од Србије тражите да престане да лобира за очување свог територијалног интегритета, а истовремено не тражите од Приштине да не обустави такву врсту активности, онда је исход дијалога јасан – изјавио је Ђурић.

Ђурић је још једном нагласио да је Србија спремна за разговор тек када се укину таксе које крше међународно право.

Наш одговор ће бити додатна подршка Србима на Косову и Метохији кроз инвестиције – рекао је Ђурић.

Још једном је наглашено да ово што квинта ради представља вештачку уравниловку која није заснована на аргументима.

– Грађани Србије на КиМ не треба да брину, о њима ће водити рачуна држава Србија. Наставићемо са циљем да позицију Србије ојачамо – додао је Ђурић.

На крају је Ђурић закључио да оваква врста политике коју заступају земље квинте увек мора бити изложена јавности.

– Србија ће своју унутрашњу и спољну политику, уз уважавање става свих других, а вештачке уравнилоке увек ћемо изложити светлу дана и светлу јавности – закључио је на крају Ђурић.

Земље Квинте позвале су раније данас Приштину и Београд да што пре обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова.

 

Извор: Тањуг/ Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ