Русија Србија

Криминалац из Србије тражи заштиту од Путина! Осуђен за најгори могући злочин, па побегао из земље!

Славиша Карабашевић већ је добио подршку посланице Државне думе Наталије Поклонске, али то није помогло да се притвор замени кућним притвором на апелационом суду. Сада родбина Карабашевића, кога Србија оптужује за убиство и тражи да га Русија изручи путем Интерпола, намерава да се жали председнику Русије Владимиру Путину и ТВ водитељу Владимиру Соловјову.

У Севастопољу је одржан састанак Апелационог суда о укидању превентивних мера српском власнику ресторана Славиши Карабашевићу. Суд је одбио да га пошаље у кућни притвор. Сам Карабашевић је рекао да се неће скривати, али суд је заузео страну тужилаштва и остао глув за аргументе одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада његова родбина жели да потражи помоћ на сваки могући начин, укључујући председника Владимира Путина, па чак и Владимира Соловјова, те да затражи њихову заштиту.

Подсетимо, Карабашевић је ухапшен раније овог месеца у Севастопољу.

За њим је расписана Интерполова потерница због злочина почињених у Србији.

Он је ухапшен Севастопољу на захтев Интерпола. Пресуда је давно изречена. Он се налазио у бекству“, саопштили су у прес-служби обласног суда.

Иначе, Карабашевић је осуђен у одсуству за убиство и преваре на девет година затвора и новчано са 10 хиљада динара.

Карабашевић (48) из Пожаревца осуђен је 2018. пред Вишим судом на девет година затвора због убиства немачког држављанина Елвиса Жежеља (30), почињеног у јулу 2002. године.

Налазио се у бекству од јуна 2005. године, због чега је расписана је међународна потерница.

Према наводима оптужнице Вишег јавног тужилаштва, Карабашевић је Жежеља усмртио испаливши му у главу и тело пет хитаца из пиштоља “дуга деветка”, у атару села Мелница код Петровца на Млави.

Карабашевић је пред судом 2003. ослобођен кривице, али је Апелациони суд наложио понављање поступка. Пошто је ослобођен и други пут, у јуну 2005. године, пуштен је из притвора и од тада је у бекству, па је последње суђење одржано у његовом одсуству.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ