Свет

КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА САОПШТИЛА НАЈТУЖНИЈУ ВЕСТ: Јутрос је ПРЕМИНУЛА! Дубоко смо погођени због одласка наше драге… ЗЕМЉА У СУЗАМА!

Фото: Pixabay.com

Холандски краљ Виљем-Александар, краљица Максима и принцеза Беатриксобјавили су да је принцеза Кристина умрла јутрос у палати Нордајнде у Хагу у доби од 72 године.

Принцеза Кристина је тетка краља Виљема – Александра и сестра принцезе Беатрикс. Већ неколико година болује од рака костију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дубоко смо тужни због одласка наше драге сестре и тетке. Крисије имала упечатљиву личност и топло срце. Својом страшћу према музици и талентом, успела је да дотакне много људи. Неговаћемо много лепих успомена на њу – саопштили су.

Принцеза Кристина рођена је 18. фебруара 1947. као ћерка будуће краљице Јулиане, која је владала од 1948. до абдикације 1980, и принца Бернхарда. Њена старија сестра Беатрик била је краљица Холандије од 1980. до абдикације 2013.

Рођена је готово слепа јер је њена мајка била заражена рубеолом док је била трудна са њом. Принцеза Кристина била је једна од четири сестре. Удала се за Хохеа Гиљерма 1975. године и заједно су добили троје деце: Бернарда, Николаса и Јулиана.

Одрекла се права на сукцесију након брака и 1992. Развела се 1996. године. Била је певачица и фокусирала се на плес и звучну терапију.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ