Србија

Ново повећање плата брже него што се мислило! Ово су најбоље вести за грађане Србије!

Како је објаснио, синоћ је имао састанак са министром финансија и председником Србије Александром Вучићем где је главна тема било повећање плата „на чему инсистира председник“.

Медицинске сестре ће већ за 3-4 месеца имати ново повећање плате, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар гостујући на ТВ Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објаснио, синоћ је имао састанак са министром финансија и председником Србије Александром Вучићем где је главна тема било повећање плата „на чему инсистира председник“. Повећање плата медицинским сестрама је свакако добра вест за све грађане Србије.

„Ово ће бити трећа година за редом у којој ће медицинске сестре имати највеће повећање плата, али на реалној основи“, рекао је Лончар и открио да је за сваки проценат повећања председник тражио да се израчуна да ли ми имамо толико новца.

Оно што могу да кажем, видевши ноћас и синоћ колико се председник бори за то, да ће сигурно медицинске сестре имати највеће повећање плате већ за пар месеци“, рекао је министар здравља.

Он је оценио да здравствени радници у потрази за бољим условима рада и платама одлазе из Србије али не у мери којој се прича.

„У другим земљама се због недостатка кадра затварају одељења у болницама, ето суседна Хрватска, а то се код нас не дешава јер водимо одговорну политику“, рекао је Лончар и додао да се здравстени радници и враћају у Србију али то за многе није вест.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ