Србија

Весељи провоцира: Ново Брдо „драгуљ наше културне баштине“!

Србија узалуд покушава да асимилира нашу културу и наслеђе – поручио је Весељи.

Председник скупштине привремених приштинских институција Кадри Весељи изјавио је да је „поносан“ због заставе тзв. Косова која је поново постављена на зидинама српског средњовековног града Ново Брдо, као и на полицију и друге институције које се, како је рекао, „брину о косовским драгоценим споменицима“.

Поносан сам на величанствену тврђаву Ново Брдо, овај драгуљ наше културне баштине и древно насеље које је вековима служило као раскрсница цивилизација. Још сам поноснији на прелепу косовску заставу, која поносно маше својим кулама, као и полицију и друге државне институције које се брину о косовским драгоценим споменицима – написао је Весељи у својој провокативној поруци на Фејсбуку.

– Србија узалуд покушава да асимилира нашу културу и наслеђе – поручио је Версељи.

Он је уз своју објаву на Фејсбуку приложио и фотографије с припадницима полиције тзв. Косова у подножју тврђаве, као и снимке на којима је видљива застава тзв. Косова на средњовековном срском споменику.

– Као будући премијер нећу дозволити да било које од ових древних косовских богатстава буде политицки инструментализовано или погођено. Вратићемо некадашњу славу Новом Брду, не само што ћемо га учинити међународном културном туристичком атракцијом већ и обновити стари рудник – додао је Весељи.

Извор: Телеграф/ Тањуг

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ