Србија

НОВА ТРАГЕДИЈА У ПОРОДИЛИШТУ ЗА САМО СЕДАМ ДАНА! Преминула тек рођена девојчица !

Фото: Pixabay.com

Само осам дана пошто је у алексиначкој Општој болници преминула породиља Данијела Крстић (31), у истом породилишту десила се нова трагедија. У суботу, 17. августа, на столу у операционој сали, у 13.30, преминула је тек рођена девојчица.

Према речима Д. Л., супруга његовог брата М. Л., иначе прворотка, имала је предвиђен термин за порођај 2. августа, али је он померен за осам дана. У болницу је коначно примљена 15. августа, када су почели први болови.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Три дана је лежала у болници и лекари су пратили њено стање. Болови су се појачавали, али водењак до суботе није пукао. Тада су га пробушили, међутим, лекар који јој је урадио ЦТГ рекао је да још није време за порођај. Болови су били све јачи и на крају су је хитно одвезли у операциону салу и урадили царски рез. Дете је три пута удахнуло и преминуло. Неко у сали је гласно прокоментарисао „да смо били пола сата бржи, беба би била жива“ – каже Д. Л.

Девојчица је имала скоро четири килограма, а његова снаха пре тога није рађала, па Д. Л. не схвата како је било ко очекивао да неће бити проблема и како се здравствена екипа није припремила.

Породица ће у понедељак 19. августа о целом случају обавестити здравствену инспекцију, а полиција је позвана истог дана када је дете умрло. Тело ће бити послато на обдукцију у Завод за судску медицину у Нишу, а породиљи је речено да ће наредних од пет до седам дана лежати у болници.

Ово је већ друга смрт у истој болници, на истом одељењу, за мање од десет дана. То није нормално и надлежни органи би требало да испитају о чему је реч. Не схватам да у 21. веку могу да нам умиру мајке и деца по болницама без икаквих последица – каже Д. Л. и додаје да породица неће одустати док не сазна истину.

Пре ове бебе, у Алексинцу је преминула и Данијела Крстић, само неколико сати пошто је родила сина Луку. Њен случај је уздрмао јавност, јер је супруг Звонко јавно изјавио да за Данијелину смрт криви немарност лекара. Он је најавио да ће после резултата обдукције поднети тужбе против свих надлежних у алексиначкој болници. Јавно је оптужио особље породилишта да нису реаговали на Данијелине молбе за помоћ, већ је њега позвала породиља из суседног кревета.

Испитаћемо цео случај, тело се шаље на обдукцију, па ћемо видети резултат. Нажалост, догађај је трагичан, једино што је добро у целој ситуацији јесте да је породиља добро. Биће формирана комисија за унутрашњу контролу, а обавштена је и здравствена инспекција – каже директор Опште болнице у Алексинцу Горан Видић.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ