Србија

Све пршти од луксуза, ћелија му хотел! Нико му ништа не може, затвореници бесни!

Србин, сем своје ћелије, може да користи бар, теретану, библиотеку, па чак и играоницу.

Добросав Гаврић, који је у Србији правоснажно осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, а који у Јужној Африци робија због дроге, судећи по месту где издржава казну, ужива у луксузу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гаврић се иза решетака налази од децембра 2011. након убиства јужно-афричког нарко-боса Сирила Бека, када је откривено да је био његов телохранитељ, а од тада се бори против изручења Србији. Ипак, док чека коначну одлуку о својој судбини, Гаврић у овој држави живи у одличним условима који нису омогућени осталим затвореницима.

– Гаврић се тренутно налази у затвору Хелдерсторм у близини Кејп Тауна, који важи за један од чуванијих у Јужној Африци. Ипак, за разлику од већине затвореника, Гаврић ужива посебни статус и налази се међу привилегованим робијашима. Смештен је у једној од лепо уређених кућића које се налазе у склопу овог затвора – преносе јужно-афрички медији.

Ипак, сем одвојеног простора, Гаврићу су доступни и бројни забавни садржаји који му боравак у затвору чине подношљивијим.

Србин, сем своје ћелије, може да користи бар, теретану, библиотеку, па чак и играоницу. Сем тога, ове куће измештене су на брду, те тако ужива и у медитеранској клими, па се може закључити да више изгледа као да живи у хотелу него у затвору – преносе медији.

ЛАЖНИ ИДЕНТИТЕТ

Иначе, Добросав Гаврић, који је пре ликвидације Аркана радио као полицајац, из Србије је побегао 2006. и уточиште нашао у Јужној Африци. Тамо се приклонио мафији и под лажним именом Саша Ковачевић успешно се крио све до 2011. године.

Најпре је добио туристичку визу, а убрзо и пословну на име супруге. Отворио је ресторан у Јоханесбургу, а потом и предузеће за извоз и увоз. Убрзо је почео да сарађује са мафијашким босом Сирилом Беком, који је ликвидиран у нападу 2011. године. Гаврић је недуго након овог ухапшен због поседовања наркотика и тада је утврђено да се ради о Аркановом убици. Он је у Јужној Африци затражио азил из страха да ће га Арканови следбеници убити чим крочи у Србију. Иако су српски правосудни органи у више наврата затражили његову депортацију, он је досад успешно избегавао изручење – пишу медији.

Осим Гаврића, за троструко убиство у хотелу „Интерконтинентал“, у ком су 15. јануара 2000, осим Аркана, убијени и Миленко Мандић и Драган Гарић, на по 30 година затвора осуђени су и Драган Николић Гаги и Милан Ðуричић Мики. Иначе, Ђуричић је ликвидиран 25. априла 2018. у Јоханесбургу у свом аутомобилу док је чекао да се упали зелено светло на семафору.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ