Србија

Албанија рекла Косову – НЕ! Управо задат највећи ударац КОСОВСКОЈ НЕЗАВИСНОСТИ!

Извор: јутјуб принтскрин

Албанија је међу првим земљама која је признала независност Косова.

Председник Албаније Илир Мета, истакао је да “Албанија не може бити део дијалога између Косова и Србије”, преноси Телеграфи.цом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу за РТВ21, шеф државе се осврнуо и на сарадњу између две земље, истакавши да дијалог између Косова и Србије треба да се заврши на најбољи начин за обе земље, али и за читав регион, јер како он сматра, то је кључно питање које може убрзати или успорити све процесе Европеизације.

Његов став је да је однос између Албаније и Србије, веома важан, подсетивши на његову сарадњу као премијера, са бившим премијером Ђинђићем раних 2000-их.

Он наглашава да је Албанија међу првим земљама која је признала и која поштује независност Косова и њених институција, али да је дијалог са Србијом тема за косовске институције.

“Албанија не може да буде део дијалога између Косова и Србије, јер свака интервенција Албаније у овом дијалогу или у одређеним темама овог дијалога практично представља кршење независности и легитимитета.”, истакао је Мета.

Шеф државе закључује да је улога Албаније да допринесе подстицању косовских институција и политичких фактора, да блиско сарађују како би се постигао консензус о кључним темама и најприхватљивијим решењима која би учинила могућим споразум и финализацију дијалога и међусобно признавање.

Подсетимо, такозвана држава Косово сваким даном све више губи подршку, а сада постоји и бојазан приштинских власти да ће изгубити подршку од свог суседа Албаније.

Држава која је последња повукла признање Косова и Метохије као независне државе била је Того.

– Ускоро ћемо имати још повлачења признања независности тзв. Косова јер су најмање две државе из Африке налазе на корак од тога да следе пример Тогоа, Централноафрике и других – истакао је пре неколико дана Ивица Дачић.

Пре тога, признање су повукли Унија Комора, Сао Томе и Принципе, Гнијева Бисао, Бурунди, Либерија, Лесото, Гренада, Мадагаскар, Комонвелт Доминика, Папуа Нова Гвинеја, Соломонска Острва, Палау и Централноафричка република.

 

Извор: Ало/  Kosovo Online

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ