Свет

ЕВО КОГА ЋЕ ТРАМП ДА ТУЖИ ЗБОГ КЛИНТОНОВЕ!

Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон изгубила је председничке изборе 2016. године на којима се кандидовала као демократски кандидат.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би Гугл требао бити тужен на извештају о наводној манипулацији са милионима гласова у корист Хилари Клинтон у 2016. Трамп није навео извештај у прилог његовој оптужби, вец́ се у свом твиту позвао на надзорну групу Џудишал Воч.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изјава долази након што је Трамп у јулу рекао да Гуглов однос према Кини може представљати проблем за националној сигурности Сједињених Држава и обец́ао се открити било какав потенцијални проблем. Његов коментар уследио је забринутости Пентагона да Гугул посредно помаже кинеском војном напретку радец́и у земљи.

16. маја Трамп је компанију Хуавеј и његових 70 подружница додао на црну листу, чиме је ограничио њихов рад у земљи. Од америчких компанија се тражи да добију дозволу за рад са овом фирмом.

Као резултат тога, Гугл је обуставио пословање са Хуавеијем, укључујуц́и пренос хардвера, софтвера и техничких услуга, осим оних који су јавно доступни путем лиценци отвореног кода.

Током избора 2016. Трамп је победио Клинтонову на електорских гласовима и постао 45. амерички председник упркос чињеници да је његов демократски ривал освојио скоро 3 милиона више гласова на биралиштима.

У јулу је Трамп рекао да „у потпуности намерава“ да тражи реизбор 2020. године.

Извор: Курир/Спутњик

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ