Србија

ЂИЛАС ЗАБРАНИО СЕРГЕЈУ ДА ГОСТУЈЕ НА ТВ Н1?!

Сергеј Трифуновић осумњичио Драгана Ђиласа да контролише ТВ Н1 и поручио да ће ‘неки ускоро морати да се боре’ и за ту телевизију! * Сви раде против мене, тврди Трифуновић.

Лидер Савеза за Србију, тајкун Драган Ђилас забранио је, по свему судећи, шефу Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеју Трифуновићу да гостује на ТВ Н1!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова шокантна оптужба на тајкунов рачун долази управо од Трифуновића, који је на друштвеним мрежама поручио да ће ‘ускоро морати да се бори и за ТВ Н1’! Трифуновић је написао да Ђилас заједно са Југославом Ћосићем води уређивачку политику и намерно изоставља друге опозиционе партије, гурајући у први план само СЗС.

Нервозни због избора
Све је почело након што је ТВ Н1 објавила да је цео СЗС напустио састанак опозиције и власти на Факултету политичких наука, иако су округли сто напустили само лидер Двери Бошко Обрадовић и потпредседник Јеремићеве Народне странке Мирослав Алексић. Реагујући на негодовање опозиционих твитераша да ТВ Н1 намерно изоставља друге опозиционе партије, Трифуновић је у неколико порука објаснио о чему је конкретно реч.

„Мислим да би требало, Драгане Ђиласе, да поразговараш са Југославом Ћосићем. Или то намерно ради, да баци омразу у народу, или… Добро РТС, него ћемо ми неки морати ускоро да се боримо за Н1. Мислим да сви раде против мене“, написао је Трифуновић на Твитеру, који је тако потврдио да тајкун директно утиче на уређивачку политику ТВ Н1 и бира подобне госте.

Владан Глишић
Српски патриотски савез
Проблем медија није само однос власт – опозиција, већ однос медија према разним чиниоцима унутар опозиције. Треба нам озбиљна друштвена реформа медија која ће имати фер однос према разним странкама.

И док се Ђилас није оглашавао, политиколог Јелена Вукоичић каже да нервоза у редовима опозиције расте како се приближавају парламентарни избори.
– Постаје све очигледније да ће опозиционе странке и на тим изборима, као и на више претходних, доживети дебакл. Њихове међусобне конфликте треба посматрати и у светлу чињенице да се сви заједно боре за релативно мали део бирачког тела, што само појачава нетрпељивост и сукобе – наглашава Вукоичићева.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић оцењује да се пре или касније морало овако десити.
– Неслога је последица Ђиласове сулуде бојкоташке логике, која је деструктивна по опозицију, његове ауторитарности и дила са Ћосићем да глуматају ‘револуционаре’. Од пакта ТВ Н1 и Ђиласа пропагандно ће страдати опозиција. Њихово бирачко тело изгубиће мотивацију да гласа због сталних свађа, сукоба, претњи и оптужби. Ђиласу ово није први пут да наступа претерано жустро, јер је он после Тадићевог пораза прилично урушио ДС, тако да су једва прешли цензус 2014. и 2016. године. Ко не схвати штетну логику бојкота, лако ће доживети судбину политичког губитника. Има много политичких ‘живих мртваца’ међу лидерима опозиције – истиче Станковић.

Посланик СНС Александар Марковић, на другој страни, каже да је сада потпуно очигледно да се опозициони лидери међусобно мрзе.
– Ту нико ни са ким не може нормално да разговара, а камоли нешто друго. Једино што их окупља јесте болесна мржња према Вучићу и СНС. Не чуди ме Трифуновићева тврдња да му је Ђилас забранио гостовања на Н1, јер знамо да Ђилас не трпи одступање од његових директива. Умислио је да је апсолутни господар у опозицији и свако ко не мисли као он аутоматски бива означен као непријатељ. Не смем ни да замислим како би изгледала Србија када би је Ђилас и екипа водили – закључује Марковић.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ