Србија

ТАЧИ ПОКРЕНУО СПЕЦИЈАЛЦЕ! Прешли су границу! ИМАЈУ ДОЗВОЛУ ДА УБИЈАЈУ!

Специјалци тзв Војске Косова налазе се на обуци у Немачкој где их за војне акције спремају елитни припадници војски Немачке и САД!

Дванаесточлани контингент тзв. Косовских безбедносних снага (КБС) учествовао је на мултинационалној вежби обједињених копнених операција у Немачкој, под називом “Комбиновано решавање КСИИ”, пренела је КТВ, на албанском језику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вежбом је, како руководило Министарство одбране САД.

Како се сазнаје, специјалци са Косова који се налазе на обуци у Немачкој, биће наоружани са најмодернијем наоружањем и по свим НАТО стандардима.

– Специјално су одабрани људи за ову обуку у Приштини их називају Тачијеви гардисти. Имаће задатак да буду екипа за брзе интервенције и по налогу председника Републике – открива извор

Према његовим речима ови специјалци имаће дозволу и да пуцају, а самим тим и да убију по нахођењу.

Сврха обуке изведена је с циљем обучавања америчких регионалних снага на нивоу бригаде, у знак подршке циљевима америчке Европске команде за сарадњу и безбедност, за утврђивање спремности са НАТО савезницима и партнерима.

Вежба је почела 9. августа у бази америчке војске Европе (УСАРЕУР) у Немачкој.

Тим КБС у овој вежби, како се наводи, подржава 1. оклопну пешадијску бригаду пешадијске дивизије у области комуникације, особља, операција као и у области праћења и контроле развоја обуке.

Током обуке, јавио је РТК, спроведене су сталне активности на постављању и премештању преносника по потреби за подршку тактичким операцијама 1. снаперског батаљона и за сарадњу са компанијом Charlie Communication Compani

Подсетимо Косовске безбедносне снаге (КБС), које Приштина планира да трансформише у војску, тренутно располажу са око 2.500 активних припадника и са око 800 у резерви.

КБС су 2009. године наследиле Косовски заштитни корпус, формацију која је настала 1999. године демилитаризацијом такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК). Први командант Корпуса био је Агим Чеку, а наследио га је касније Сулејман Седими.

Седими се налази у затвору због злочина почињених током рата, а Чеку је под оптужницом због злоупотреба са списковима ветерана ОВК којима се исплаћује ратна пензија од пре пар месеци. КБС су формиране по плану Мартија Ахтисарија.

На почетку су КБС униформама опремили Американци, возилима Немачка, а обуку су обављали официри британске армије.

Располажу са немачким и америчким наоружањем.

 

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ