Свет Србија

УПУЦАН У ГЛАВУ ПРЕД ЖЕНОМ И ДЕТЕТОМ Криминалац из Србије убијен у Шведској!

Саша Тодоровић (55) звани Трта из Београда, вишеструко осуђивани криминалац, убијен је у Стокхолму у Шведској, сазнаје „Блиц“.

Тодоровић је убијен у понедељак око 20 сати увече, испред једне продавнице у општини Дандерид у Стокхолму. Шведски „Експресен“ пише да је Тодоровић упуцан у главу, и то пред женом и дететом, као и још двоје очевидаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очевици су за шведски канал ТВ4 рекли да су видели беживотно тело мушкарца како лежи на улици, људе који у паници вриште, као и људе који зову полицију. Затим су, кажу сведоци, видели лекаре хитне помоћи како смирују узнемирене људе пред којима је Тодоровић убијен.

На лице места изашла је и полиција, у потрагу за нападачима трагало се и хеликоптерима, а овај део града био је блокиран. Шведски портал преноси да је Тодоровић био на путу кући када су га испред продавнице сачекали нападачи. Он је од задобијених повреда преминуо на лицу места.

Због сумње да су учествовали у убиству, сутрадан ујутру ухапшена су тројица мушкараца. Локални медији преносе да су двојица од њих узраста од око 20 година и један у тридесетим годинама. Старији мушкарац већ је издржавао затворску казну због пљачке и умешаности у послове са дрогом.

Тодоровић је итекако био познат органима реда јер је одговарао за десетак кривичних дела. Нашао се иза решетака 2015. године због поседовања пиштоља, а након претреса стана пронађено је још оружја. Хапшен је и због дроге.

Против њега је била поднесена пријава док је био у бекству 2002. а након што је нађен амфетамин у вредности 65 милона шведских круна.

Тодоровићеви саучесници су осуђени на 10 година затвора, а против њега је обустављен поступак 2012. године. Последњих година бавио се угоститељством и радио дистрибуцију поврћа заједно са једним од најпознатијих пљачкаша у Шведској.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ