Srbija

ZAVRŠNI UDARAC ALBANCIMA! Ključna zemlja povlači priznanje Kosova – SVE SE MENJA!

Nastavlja se sa praksom povlačenja priznanja tzv. Republike Kosovo.

Prema nekim procenama, svoj pečat na “državnost” tzv. Kosova uskoro bi mogla da povuče još i Somalija, i tada bi tas na terazijama u UN posle dosta vremena pretegao na našu stranu, jer u tom slučaju od 193 zemlje članice, njih 97 ne bi priznavalo tzv. Kosovo, dok bi onih koji priznaju bilo 96.

Loading...

Somalija se inače suočava sa sličnim problemom kao i Srbija, jer je na severu zemlje pre skoro 30 godina nezavisnost proglasio Somalilend, međutim, do sada ga nijedna država u svetu nije priznala. Preispitivanje odluke koju je u jednom tranzicionom periodu donela tehnička vlada, Dačiću je u maju obećao i predsednik Muhamed Abdulahi Muhamed Farmađo, naglasivši da njegova zemlja ne podržava separatizam.

Srpski ministar je tada u afričkoj turneji posetio osam država – Tunis, Kongo i Madagaskar, koji ne priznaju tzv. Kosovo, i Somaliju, Togo, Tanzaniju, Ganu i Esvatini. Prateći Dačićeve tragove, možda bi Gana i Tanzanija sledeće godine mogle, takođe, da ponište odluku.

Naročito što je prilikom posete Beogradu, prošle godine, prvi čovek parlamenta Gane Aron Majkl Okvaje najavio da bi njegova zemlja mogla da razmotri priznavanje iz 2012. godine.

Izvor: srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...