Свет

Тужна вест: Познати фудбалер ПРЕМИНУО након борбе са болешћу!

Фото: Pixabay.com

Џуниор Агого, бивши репрезентативац Гане и члан бројних клубова широм света, преминуо је у четрдесетој години живота, након борбе са болешћу.

Само три године након окончања каријере и последње утакмице за шкотски Хибернијан, Агого је доживео мождани удар који га је ослабио и после којег није успео да се опорави. Медији у Гани преносе да је Агого преминуо у Лондону у четвртак ујутру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужна вест је потресла јавност широм света, а своју тугу није крио ни Ричмонд Боаћи, нападач Црвене звезде и Џуниоров сународник.

Нападач је на Инстаграму објавио фотографију Агога уз коментар подршке његовој породици.

Каријеру је започео у Шефилд Венсдеју, на позајмицама је играо за неколико клубова у Енглеској, пре него што се преселио у САД и заиграо у МЛС-у. Као и у Енглеској, Агого није био везан за једну екипу, већ је шансу тражио у више њих, пре него што се вратио у Енглеску, тачније у Лондон, где је појачао екипу Квинс Парк Ренџерса.

Нове промене срединаа довеле су га до Нотингем Фореста, одакле се запутио у египатски Замалек. Следи епизода у кипарском Аполону, па нови повратак на оство. Овога пута, Агого је отишао у Шкотску и Хибернијан у којем је завршио каријеру

Био је звезда репрезентације на Афричком купу нација на којем је Гана освојила треће место. За националну селекцију је на 27 утакмица, постигао 12 голова, а многи клубови за које је Агого играо изразили су тугу због великог губитка.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ