Србија

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ЈЕ ПОСТАВИЛА УЛТИМАТУМ СРБИЈИ! Ако Вучић и Београд ово ОДБИЈУ Срби ће бити сурово кажњени

Предлог за разграничење са Албанцима је пропао, против идеје су радили не само они у иностранству који су већ признали Косово, попут канцеларке Ангеле Меркел, већ и неколико политичара у Србији, саопштио је председник Александар Вучић.

Како преносе београдски медији, председник Србије, Александар Вучић рекао је да од разграничења нема ништа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Занм да од разграничена нема ништа јер за то није био нико сем неколико храбрих рационалних људи који су добро разумели српске интересе. Ја се не залажен за независтност Косова у њиховим границама, које су признале Рада Трајковић и Ангела Меркел, али моје идеје су пропале јер је наш народ највећи део света мислио другачије, рекао је Александар Вучић.

Немачка канцеларка је неколико пута до сада поновила да разграничење и подела нису опције које би Берлин подржао. Меркелова од тврдог става, не одступа упркос чињеници да такво решење подржавају француски председник Емануел Макрон, као и главни људи у администрацији Доналда Трампа попут његовог саветника Џона Болтона.

Уместо свега тога од Србије очекује да призна отимачину дела територије, док би заузврат добила мрвице које се могу назвати великим ништа.

Зоран Милојевић је за београдске медије рекао да је Немачка кумовала косовској независности, и да ако пристане да се додадашњи оквири промене у контексту рекомпоновања граница, онда оно што су урадили 2008. не важи.

– А то би било погубно по Немачку. Схватите, у интересу Немачке је независност Косова и ништа ван тога. Делом се плаше ефекта отварања Пандорине кутије, односно да се преиспитају границе и у остатку Балкана, пре свега у Босни и Херцеговини, а то им никако не иде у прилог, објашњава Миливојевић.

По оцени Срђана Перишића, професора међународних односа, Владимир Путин и Доналд Трамп су реалисти, дом Меркелова то није.

– Ангела Меркел је ученик глобалистичких структура и на заласку своје каријере неће да одустане од тих постулата. Она је активни учесник косовске независности и то је глобалистички пројекат чије је циљ распрачавање кључних нација. Кључно је то да она у подели Косова види уједињавање Срба, а то никако не одговара немачким интересима и због тога је оштро против и покушава да спречи такав један исход, закључује Перишић.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ