Србија

ДАВОР ОТКРИО МОТИВ МАСАКРА У ЈАБУКОВЦУ Драгана ме напала! Узео сам паре и побегао, једна ствар ме је натерала да се вратим и убијем их!

Фото: Pixabay.com

„Чуо сам да Казимировићи имају много новца па сам одлучио да их опљачкам. Међутим, када сам упао у кућу ствари су се закомпликовале.“

Овим речима описао је свој поход ауто-механичар Давор П. (35) из Јабуковца, који је јуче након хапшења признао да је 7. августа убио Рају Кузмановића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Давор је до детаља описао овај језив злочин.

– Све сам урадио због пара. Све сам испланирао. Маскирао сам се и упао у њихово двориште мислећи да тамо нема никог. Мислио сам да ћу лако да их опљачкам и одем. Међутим, у кући су биле три жене које су спавале – рекао је Давор и додао:

– Ствари су се закомпликовале… Повикао сам :“Дајте паре! Паре ми дајте“ Драгана је тада видела да сам ушао у кућу и напала ме секиром! Почели смо да се рвамо. У страху да ће ме препознати, ја сам побегао, а потом одлучио да се вратим и да их заувек ућуткам – рекао је на саслушању четвороструки убица.

„Помутио ми се ум, нисам знао шта ме је снашло“

Потом се на салаш Казимировића вратио наоружан.

– Помутио ми се ум, нисам знао шта ме снашло! Затекао сам их у дворишту све три. Драгицу и Драгану убио сам испред трема. Обема сам испалио по два метка у лице, а Љубинку сам убио хицем уста док је стајала испред степеништа куће. Покрио са их крпама. Недуго затим, на имање је на тротоару стигао и газда Раја којег сам изрешетао – рекао је Давор на саслушању и запрепастио све својим хладнокрвним признањем.

Рођаци осумњиченог не знају ништа о злочину

Новинари су јуче у близини имања затекли оца осумњиченог, Славишу П. који је био на трактору. Он тада није желео да одговара на питања новинара о хапшењу његовог сина.

Новинарима је рекао да ништа не зна и да није у току. На питање о оружју које је пронађено у близини његовог салаша, он такође није желео да коментарише. Још је рекао само и да је полиција била, и да је њему током увиђаја био забрањен прилаз месту на ком је пронађено оружје.

Описујући тренутак када се догодило убиство, Радован, Даворов деда је испричао да се његов унук „нормално понашао код куће“, као и да су сви заједно гледали вести о поменутом злочину.

Он је додао и да је његов унук претходних дана поправљао мотор у дворишту, као и да није имао било какве реакције током истраге о којој је причало цело село, као ни када га је полиција тражила.

– Те вечери када се догодило убиство, хелихоптер је кружио изнад села, након тога дошла је и полиција. Ми смо изашли испред куће и гледали смо како лете хелихоптери, видели смо такође и полицију, а Давор се све време нормално понашао. Ми нисмо знали да је он има икакве везе са тим – каже Радован.

Егзекутор такође тврди да није познавао породицу.

– Након злочина претурио је по кући и нашао 200 евра и 35.000 динара које је узео, Он чак није ни био на списку осумљичених за свирепо убиство. Имао је само неке ситне пријаве за насилничко понашање. Тек након десетине испитаних обруч се стезао и откирвен је убица – наводи извор близак истрази.

– Рекао је где је закопао оружје. Пронашли смо „шкорпион“, ловачку пушку и још једно оружје. Признао је да није имао саучеснике у злочину. Убица, који је ипак обичан мештанин, а не професионалац, рекао је полицији да се уплашио и скоро одмах након убиства побегао да закопа оружје.

Иначе, вредност оружја које је полиција запленила у Даворовој кући износи невероватних 5.000 евра. Давор је ту живео са дедом, бабом и оцем. Да бизарност овог злочина буде већа, кућа убице се налазила само неколико метара од полицијске станице.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Курир/ Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ