Србија

Роберт де Ниро је ћерки дао српско име, његово значење је предивно, а иза свега се крије прича због које ће сваки Србин забазекнути

Холивудски глумац Роберт де Ниро отац је шесторо деце, а прву ћерку усвојио је заједно са бившом супругом Дијаном Абот. Де Нирова најстарија ћерка Дрена де Ниро, такође је глумица, данас има 48 година, а прича о томе како је добила име више је него занимљива.

Дрена де Ниро име је добила по реци Дрини, а тај податак наведен је и у њеној биографији објављеној на ИМБД-у. За овај детаљ у њеној биографији ”криво” Андрићево ремек дело ”На Дрини ћуприја”, а прича се да је овако изгледао први сусрет Роберта де Нира са Србијом:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У жељи да види Европу и Блиски исток, Де Ниро је 1967. као аутостопер дошао у тадашњу Југославију. На излазу из Ниша зауставио је Радована Ђокића, сељака из села Чокот. Један Нишлија је превео Радовану да млади странац тражи преноћиште. Ђокић га је повезао до своје куће и угостио га као најдражег госта. Сутрадан су га домаћини испратили на пут с погачом и сиром.

Тачно годину дана касније, у лето 1968, у Чокот је стигао фолксваген немачких регистрација. Из аутомобила је изашао главом и брадом онај исти младић. Де Ниро је овог пута остао три дана, а заједно са својим домаћином брао је парадајз, возио поврће на нишку пијацу и заједно са њим продавао.

Из Чокота је кренуо за Грчку, али се убрзо вратио јер је на бензинској пумпи између Ниша и Лесковца примио аутостопера који му је украо новчаник. Ђокић му је дао новац за пут, Де Ниро му је за узврат понудио камеру, што је Радован одбио.

После много година Ђокићи су га видели на филмском платну и тада схватили ко им је био у гостима. Када је прочитао роман Иве Андрића “На Дрини ћуприја”, Роберт је својој ћерки дао име Дрена. Како преносе медији, често је ангажовао дадиље из Србије, а дуго година један од чланова његовог обезбеђења такође је био Србин.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ