Србија

ПОЈАВИЛА СЕ МОНСТРУОЗНА ВЕСТ О АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ: Небојша Стефановић покренуо хитну истрагу!

Стефановић је новинарима у Београду рекао да је циљ вести био да се нанесе политичка штета и злоупотреби Вучићево име.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је данас, поводом пласирања лажне вести да је председник Србије Александар Вучић наводно рекао да Србији нису потребни такви стручњаци као што је генетичар Миодраг Стојковић, да се ради о класичној злоупотреби имена шефа државе и да се нада да ће брзо доћи до оних који су креирали ову лажну вест како би се установили њихови мотиви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стефановић је, на питање новинара о случају те лажне вести, која је преко друштвених мрежа дељена као наводно Тањугова информација, подсетио да су у новије време у Србији пласиране више пута лажне информације, наводећи као пример “вест” на друштвеним мрежама да је 3.000 мртвих спаљено у Обреновачкој електрани, и сличне измишљотине.

„Ми ћемо од тужилаштва за високо-технолошки криминал затражити да се утврди ко је креирао оригиналну вест“, најавио је он.

Стефановић је указао да грађани треба да буду свесни колика је опасност од лажних вести које се појављују и пласирају са циљем наношења политичке штете, сатанизације, да се политички делује против неког лажима.

Медије је замолио да увек провере све информације из више извора, јер није свака информација која се пласира истинита.

„Треба проверити више извора, како би се потврдила са сигурношћу информација која се објављује“, поручио је Стефановић.

 

Извор: Ало/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ